Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ima sličnosti između startnog puta Slavoljuba Muslina i Dragana Stojkovića Piksija u kvalifikacijama za Mundijal, prva stvar je Irska, druga Dušan Tadić.

PROČITAJTE JOŠ

Slavoljub Muslin je svoje mundijalske kvalifikacije počeo 5. septembra 2016. godine protiv Republike Irske, pred oko 8.000 navijača na kišom natopljenoj „Marakani“.

Bilo je 2:2 protiv Iraca, koji su poveli u 3. minutu već preko Hendrika, ali su Filip Kostić i Dušan Tadić režirali preokret, pogocima u 62. i 69. minutu.

Ipak, Irci su preko Marfija u 80. minutu odneli bod kući, ali je to bio početak uspešnog kvalifikacionog ciklusa za Muslina i „orlove“.

Nije se igralo previše lepršavo, ali se igralo stabilno, tim je imao „glavu i rep“, znalo se koja je i čija uloga na terenu, pa smo u 10 mečeva imali šest pobeda, tri remija i jedan poraz.

Posebno je zanimljivo da je Dušan Tadić bio nosilac tih kvalifikacija, lider, igrač oko kog se sve „vrtelo“, što je i donelo krajnji rezultat.

Ovaj put, Piksi nije ostavio dilemu, Tadić će tu ulogu imati i sada, kapitenska traka to potvrđuje, ali i ambijent na zajedničkoj konferenciji.

Iskustvo, liderstvo, uloga organizatora igre, desetka na leđima, piksijevske osobine, sve to možemo očekivati u ovom ciklusu, u kom nema Kolarova, Matića i Milivojevića u timu, kao figura koje su želele da uspostave u ranijem periodu u svlačionici.

Svi pogledi biće uprti u Tadića, a on iskustvo iz prethodnih mundijalskih kvalifikacija može da iskoristi da pokaže ko treba da vodi Srbiju ka novom Svetskom prvenstvu.

„Toliko je teška odluka bila o kapitenu, da sinoć nisam mogao da spavam. Naravno da je laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi igrači figurativno kapiteni, on će biti jedan od predvodnika, nosi lep dres na leđima i mislim da je dovoljno kvalitetan igrač da bude kapiten“, rekao je Stojković i jasno stavio do znanja ko će biti produžena ruka na terenu.

Podsetićemo samo još na sastav koji je počeo meč protiv Iraca pre pet godina – Rajković, Rukavina, Vuković, Ivanović, Nastasić, Mladenović, Milivojević, Gudelj, Tadić, Kostić, Mitrović, džokeri su bili Duško Tošić, Andrija Pavlović i Aleksandar Katai.

Piksi je mirno spavao kada je birao kapitena, nadajmo se da će još lakše zaspati posle Irske, ali i naredne dve utakmice.

Nakon Irske slede mečevi protiv Portugalaca i Azerbejdžanaca, a sva tri će biti ekskluzivno prenošena na TV Nova S.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar