Najava boljih dana za nemačkog giganta.

Četvorostruki šampion Nemačke u fudbalu Kajzerslautern je u drugoj utakmici plej-ofa pobedio Dinamo Drezden sa 2:0 i tako obezbedio plasman u drugu nemačku ligu.

PROČITAJTE JOŠ

Golove su postigli Hanslik i Heršer. Prva utakmica je završena rezultatom 0:0. Navijači su zapalili baklje u sudijskoj nadoknadi i tako proslavili pobedu.

Kultni nemački klub vraća se u drugu ligu posle četiri sezone u trećoj ligi. Završili su treći ove sezone, dovoljno da izbore mesto u plej-ofu.

Kajzerslautern je 2018. pao u treći rang nemačkog fudbala, što je za njih bio istorijski neuspeh. Klub je osvojio titule šampiona Nemačke 1951, 1953, 1991. i 1998. i ima dve titule pobednika Kupa. Poslednji put u prvoj ligi igrao je u sezoni 2011/12.

Ljubitelji fudbala u Srbiiji ih se najviše sećaju po čuvenom meču sa Crvenom zvezdom u nekadašnjem Kupu pobednika Kupova.

Dejan Stanković
Dejan Stanković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nakon poraza u prvoj utakmici u Nemačkoj od 1:0, Zvezda je u neverovatnoj atmosferi dočekala nemačkog giganta i priredila spektakl za pamćenje, a igrački je t enoći rođen Dejan Stanković.

U 46. minutu Vladimir Petrović je pri rezultatu 0:0 načinio odličan potez jer je šansu pružio Dejanu Stankoviću, a osamnaestogodišnji Beograđanin se odužio na najbolji mogući način. Igrao se 55. minut kada je Dejan prihvatio loptu, oslobodio se jednog čuvara, došao nadomak kaznenog prostora i preciznim udarcem po zemlji pogodio donji levi ugao gola. Ispostavilo se da je ovo bio konačan rezultat nakon prvih 90 minuta igre, i ušlo se u produžetke.

Malo ko je mogao i da sanja da će Crvena zvezda u dodatnih 30 minuta uspeti čak tri puta da postigne gol. Mladi Dejan Stanković je do ekstaze doveo čitav stadion ali i sve ljude koji su pratili prenos utakmice kada je u 97. minutu odlično sačekao odbijenu loptu, i potom iz poluvoleja pogodio ponovo donji levi ugao gola.

Dilemu oko daljeg plasmana otklonio je Zoran Njeguš. U drugom minutu drugog produžetka, Njeguš je na gotovo identičan način kao Dejan Stanković u 55. minutu uspeo da savlada golmana nemačke ekipe. Tačku na ovu izvanrednu fudbalsku predstavu stavio je Miodrag Pantelić u 120. minutu. Bila je to brza kontra našeg tima, Pantelić je spretno vodio loptu ka golmanu Reinkeu, potom ga elegantno zaobišao i po četvrti put obradovao sve Zvezdine navijače.

BONUS VIDEO Ludnica u Turskoj, šampioni prvi put posle 38 godina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar