Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela se u razgovoru za klupsku televiziju osvrnuo na period u izolaciji, planove i određene poteze koji su učinjeni kako bi klub i ekipa nastavak sezone dočekali spremno, predstojeći prelazni rok, koji će biti drugačiji od ostalih.

Zvezdina legenda objasnila je i kako sada izgledaju obaveze u sportskom sektoru.

„Posla uvek ima. Pre otpriike mesec i po dana stale su obaveze što se tiče treninga i utakmica, tog istog dana počeli smo da se bavimo upravo onim šta ćemo kada sve ponovo krene. Pratimo situaciju, na stalnoj sam vezi sa Zvezdanom Terzićem, Dejanom Stankovićem, sa ljudima iz stručog štaba i skautima. Pripremamo se za različite vrste scenarija kada je u pitanju nastavak sezone i mislim da ćemo spremni dočekati dan kada će se lopta ponovo zakotrljati“, ističe Mitar.

PROČITAJTE JOŠ

Mrkela je otkrio i da li postoji neki fudbaler koga posebno prati, a istakao je i da će ovaj prelazni rok biti znatno drugačiji od prethodnih.

„Uvek postoji neko ko je zanimljiv. Pratimo veliki broj igrača, u ovom trenutku imamo u našoj bazi podataka mnogo fudbalera koji bi mogi da zadovolje kriterijume igranja u Crvenoj zvezdi. Kada se jedan prelazni rok završi, a to je bilo pre par meseci, odmah počinju pripreme za naredni i taj prelazni rok se priprema u skladu sa željama trenera, sa pretpostavkom sa kojih pozicija će igrači napustiti klub. Ovaj prelazni rok biće drugačiji nego svi do sada. Ne znamo kada će početi, ne znamo na koji način ćemo ga raditi, ali pripremamo se za više scenarija i u skladu sa onim koji bude aktuelan reagovaćemo, verujem, na najbolji mogući način. Pre svega se svi nadamo da se što pre vratimo kolektivnim treninzima i da se sve nastavi. U kom formatu i kako to još ne znamo. U skladu sa tim, kada se nastavi sezona i kada se završi, radićemo na tome šta će se dešavati između kraja sezone i početka kvalifikacija“, kaže Mrkela.

Osvrnuo se sportski direktor i na transfere koji su neminovnost.

„Verujem da će biti i dolazaka i odlazaka. Kao što je i Zvezdan Terzić rekao Crvena zveda zavisi od odlazaka. Mi ćemo biti prinuđeni da prodajemo naše igrače, a kada to uradimo ostaće nam neke pozicije nepopunjene i moraćemo da reagujemo u skladu sa tim i da dovodimo zamene. Međutim, kada će to biti ja u ovom trenutku zaista ne znam, ali verujem da će transfera biti. U ovom trenutku ne znamo ni kakve će cene igrača biti. Sve su pretpostavke da će one ići na dole jer vidimo kakve posledice korona ostavlja na ekonomije zemalja. Ostaviće sigurno posledice i na fudbal. Verovatno će se utakmice igrati i bez publike i mnogi sponzori koji su sponzorisali velike klubove ili ugovore smanjiti ili skroz raskinuti. To će sigruno uticati i na transfere igrača i da će u nekom prvom periodu, posle svega ovoga, cene fudbalera biti niža“, realan je Mrkela.

Van la Para; Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Raskid ugovora sa Van la Parom i Žanderom pravi potez

„Odmah po saznanju da Dejan Stanković ne računa na La Paru i Žandera mi smo stupili u razgovore sa njima sa željom da te ugovore raskinemo. Petnaest dana pre nego što je sve ovo sa korona virusom počelo, mi smo napravili načelni dogovor i to smo ubrzo i realizovali. Ispostavilo se da je taj potez, u ovo doba korone kada svi klubovi smanjuju budžete i kada se smanjuju plate igračima, utoliko značajniji“, izjavio je Mrkela.

Navijači uveliko govore i o duploj kruni, ali i o evropskim takmičenjima.

„Mi smo imali veoma uspešne tri godine. Osvojili smo dve titule prvaka, igrali smo tri puta grupnu fazu u evropskim takmičenjima i mislim da su to bili zaista fenomenalni uspesi. Znamo šta su očekivanja navijača Crvene zvezde, ona su uvek najveća, i bez obzira na situaciju u kojoj se Zvezda nalazi želje su iste. Svi mi koji radimo u Zvezdi znamo za to i radimo sve da to i ispunimo. Ja verujem da ćemo i naredne sezone biti uspešni onoliko koliko i u poslednje tri godine“, zaključio je sportski direktor Crvene zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar