Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana u meču 17. kola Superlige sa 5:1.

PROČITAJTE JOŠ

Het-trik za crveno-bele postigao je Aleksandar Katai, ali su čak četiri od pet golova gosti u Lučanima dali u razmaku od 11 minuta, od 54. do 65.

Mladost je do drugog pogotka Zvezde bila veoma konkurentna, imala je svojih ozbiljnih šansi iako se branila tokom prvog poluvremena, dok je drugo bilo totalni raspad sistema lučanskog tima, pa je klub iz Ljutice Bogdana zabeležio 13. pobedu u prvenstvu.

Zvezda je napala od prvog minuta, ali je vrlo brzo kažnjena njena boljka od početka sezone, odbrana posle prekida.

Igrao se osmi minut kada je Bojović dobio loptu posle kornera i šutirao je ka golu Zorana Popovića.

Zvezdin čuvar mreže je odbranio, lopta se opet odbila do Bojovića, a igrač Mladosti nije nameravao da promaši i popravni šut, pa je Mladost rano povela sa 1:0.

Samo dva minuta kasnije, Đorđe Gordić je propustio šansu da povisi na 2:0, ali je pucao pored gola Zvezde.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Crveno-beli su ozbiljnije krenuli napred posle primljenog gola, a van igre su se već posle dvadesetak minuta našli i Marko Gobeljić zbog povrede i Mohamed El Fardu Ben.

Milan Gajić, koji je zamenio Gobeljića pravio je mnogo problema odbrani lučanskog tima i sa desne strane je išlo više centaršuteva koji su ugrožavali odličnog golmana Ivana Kostića.

Kostić je branio šut Aleksandra Kataija u 14. minutu, pa onda i pokušaj Dragovića sa distance, da bi u 19. minutu skinuo zicer Njegoša Petrovića.

Istrčao je, skratio ugao igraču Zvezde i ostavio ga bez pogotka. Nije mogao da uradi ništa u 30. minutu kada je Aleksandar Katai ostao praktično nebranjen na desetak metara ispred gola.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Katai je fintirao ulevo, šutirao pored Cvetkovića i Kostić je bio u 30. minutu savladan za 1:1. Preostalih 15 minuta do poluvremena bilo je veoma uzbudljivo.

Zoran Danoski je samo minut, dva posle gola Zvezde, šutem iskosa u bliži ugao, stavio na muke Popovića, a Milan Pavkov je u 37. minutu pogodio stativu posle udarca glavom.

Mladost je imala još jednu stopostotnu šansu kada su iza leđa odbrane gostiju izašli Saša Jovanović i spomenuti Danoski.

Jovanović je bio sam ispred Popovića, ali je hteo da bude nesebičan i proigra Danoskog. Gajić je u međuvremenu pristigao, našao se na liniji dodavanja i sprečio siguran pogodak u 45. minutu.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Na drugoj strani je pred poluvreme i Milan Rodić dobio centaršut blizu stative, odakle je glavom gađao malo pored gola za kraj veoma dobrog prvog dela igre.

Drugo poluvreme počelo je izmenom Anta Hrkača zbog povrede, ali i nešto mirnijim tempom.

Sve se promenilo u 54. minutu kada je Ben bio na levom krilu i odatle je poslao centaršut za Kataija, a igrač Zvezde je glavom pogodio mrežu za 2:1.

Kanga je samo pet minuta kasnije, posle povratne lopte Kataija, sa oko 17 metara poslao projektil u mrežu Kostića za 3:1, a ni dva minuta kasnije Mirko Ivanić je glavom dao gol za 4:1.

Ben je tada Ivaniću prebacio loptu i asistirao mu, a pobednik je još tada bio poznat.

Ivanić je u 69. minutu imao šut sa strane, koji je Kostić uspeo da odbrani i ubrzo nakon toga su i on i Katai i Pavkov ustupili mesto Nenadu Krstičiću, Marku Lazetiću i Petru Staniću.

U poslednjih dvadesetak minuta se očekivano igralo bez mnogo energije i tempa, a Zvezda je čuvala loptu tek toliko da Mlaodst ne može nešto konkretnije da uradi u napadu i ublaži poraz.

Stanić i Lazetić su kombinovali u 83. minutu, Marko je imao šansu da sa pet metara glavom i šesti put zatrese mrežu Lučanaca, nije to učinio i rezultat je ostao isti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mladost – Crvena zvezda 1:5 (1:1)

(Bojović 8 – Katai 30, 54, 65, Kanga 59, Ivanić 61)

Mladost: Kostić, Mićević, Cvetković, Marković (od 46. Obradović), Hrkač (od 49. , Tumbasević, Gordić, Milošević, Jovanović, Danoski, Bojović; Trener: Ivan Stefanović.

Crvena zvezda: Popović, Dragović, Eraković, Gobeljić (od 17. Gajić), Rodić, Petrović, Ivanić, Kanga, Katai, Živković (od 21. Ben), Pavkov; Trener: Dejan Stanković.

Drugo poluvreme:

90+3 KRAJ! Zvezda je bez problema sačuvala prednost

Trudili su se ponajviše mlađi igrači crveno-belih da naprave razliku većom, nisu uspeli Lazetić i Stanić, pa je ostalo 5:1 za goste u Lučanima.

83′ Velika šansa za Lazetića!

Centrirao je Petar Stanić sa desne strane, Lazetić je glavom udario loptu i poslao je malo pored stative.

78′ Opao je tempo u Lučanima, ušli Stanić i Lazetić

Bilo je očekivano da će crveno-beli prestati da forsiraju posle petog gola, i pogotka Kataija. Slabija dinamika, bez pravih šansi, Mladost to ne koristi da bi izašla napred i ublažila poraz. U međuvremenu je Stanković uveo Petra Stanića i Marka Lazetića umesto Pavkova i Kataija, a ušao je i Nenad Krstičić umesto Ivanića.

69′ Nova šansa Zvezde

Ivanić je šutirao sa desnog boka, skinuo mu je Kostić udarac, ali odbrana domaćih je u ovim minutima potpuno bušna.

64′ GOOOL! Četvrti gol Zvezde za deset minuta

Het-trik Kataija! Dobio je pas od Gajića u sredini, šutirao je sa petnaestak metara u donji desni ugao i bio je precizan.

61′ GOOOL! Zvezda razbija Mladost

Crveno-beli vode 4:1, za samo šest, sedam minuta dali su tri gola. Ben je posle centaršuta prebacio glavom loptu za Ivanića, crnogorski reprezentativac je takođe glavom gađao gol, Kostić je uspeo da zakači loptu, ali je ona završila u mreži.

59′ GOOOL! Kanga pogađa za 3:1

Katai je svom saigraču odložio loptu na 17 metara, odakle se Kanga zaleteo i slično kao protiv Ludogoreca pogodio projektil.

54′ GOOOL! Zvezda preokreće, 2:1 za crveno-bele

Katai je strelac efektnog gola glavom, posle centaršuta El Fardu Bena. Drugo deo meča počeo je mirnijim tempom i tek sada se možda malo rasplamsa borba.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

51′ Mirniji početak, već povreda u domaćem timu

Hrkač je morao van igre.

46′ Počelo je drugo poluvreme u Lučanima

Lučanci krenuli sa centra, pokušaće da stvore još neku šansu da ugroze Popovića, Zvezda juri trijumf.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

45′ Gajić spasao gol, na drugoj strani Rodić promašio šansu!

Jovanović je primio loptu iza leđa odbrane gostiju, izlazi sam pred Popovića, probao je da proigra Danoskog koji je trčao pored njega sa leve strane i nesebičnost mu se osvetila.

Danoski bi ostao sam ispred prazne mreže i sva je prilika da bi postigao pogodak, ali je Jovanovićeva lopta bila nedovoljno snažna i oštra, pa je Gajić uspeo da je preseče i pošalje van igre. Na drugoj strani je Rodić dobio centaršut kod druge stative, ostao je sam i glavom je udario loptu koja je prošla pored stative.

42′ Odbrana Mladosti u velikim problemima

Posle gola Bojovića i šuta Danoskog, Mladost e brani konstantno, Zvezda napada i stalno gura momke u plavim dresovima ka njihovom golu. Već neko vreme skoro svi igrači lučanskog tima do tridesetak metara ispred Kostića.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

37′ Stativa!

Zvezda je imala šansu da preokrene meč Ben i Gajić su kombinovali desno, odakle je poletela lopta ka petercu, pred kojim je Pavkov bio najviši u skoku. Šutirao je glavom i pogodio levu stativu gola Mladosti, od koje se lopta odbila u ruke golmana Kostića.

35′ Pokušao je i Pavkov glavom

Centaršut je krenuo sa desne strane, Pavkov je oštru loptu zakačio glavom sa desetak metara i nije pogodio.

31′ Šansa za Mladost

Danoski je primio loptu pored peterca, šutirao je u trku u bliži ugao gola Zvezde. Jako i oštro, Popović je uspeo da odbrani, ali nije bilo naivno.

30′ GOOOOL! Zvezda je izjednačila, 1:1 u Lučanima

Katai je strelac. Ben je prošao desno, poslao je loptu u srce šesnaesterca za Kataija, koji je promenio nogu fintom, šutirao je levom i pogodio ugao, pa Kostić ovog puta nije mogao da uradi ništa. Ispred Kataija je bio Cvetković, nije uspeo da ga izblokira i golman je bio nemoćan.

26′ Nova šansa, još jedan promašaj Kataija

Gajić je prošao po desnom boku, po zemlji je prebacio loptu na drugu stranu, tamo je bio Katai koji je šutirao po zemlji, ali slabo, pa je Ivan Kostić lagano i to odbranio.

21′ Već druga promena u Zvezdi

Rišairo Živković je završio meč iako ne deluje da je reč o povredi. Njega na terenu menja El Fardu Ben. Pre toga je Gobeljića zamenio Gajić i ta promena je bila iznuđena.

19′ Zvezda preti, Kostić spasava Mladost

Dve velike odbrane Ivana Kostića, koji je prvo odbranio šut Dragovića sa distance, a onda skinuo zicer Njegošu Petroviću, sve u roku od minuta. Istrčao je i skratio ugao vezisti Zvezde, Njegoš je probao da plasira po zemlji i to nije prošlo.

14′ Opasno je pred golom Lučanaca

Katai je uspeo da nađe prostor i šutira sa desetak metara, odbranio mu je Kostić veoma lepom paradom. Ovo je do sada bila najbolja šansa za goste.

Foto Srdjan Stevanovic/Starsport

10′ Velika šansa za Mladost!

Moglo je da bude i 2:0, ovog puta iz igre. Posle prodora sa desne strane, Gordić se našao iskosa na istom boku i sa sedam, osam metara je šutirao ka golu Popovića.

Lopta je otišla pored stative, pa je ovog puta mreža crveno-belih ostala netaknuta.

8′ GOOOL! Vodi Mladost 1:0!

Prekid je ponovo bio koban po crveno-bele. Posle kornera se u gužvi kaznenog prostora najbolje snašao Milan Bojović kome je Zoran Popović odbranio prvi, ali ne i drugi, odbijen udarac.

5′ Zvezda uglavnom napada po desnom krilu

Odatle je do sada jedan centaršut poleteo ka petercu Mladosti, ali nikoga nije bilo da glavom ugrozi gol Lučanaca.

1′ Počeo je meč u Lučanima!

Prvi su sa centra krenuli igrači Dejana Stankovića.

Superliga Srbije, 17. kolo:

Proleter – Voždovac 1:0 (1:0)

(Ortiz 30)

Radnik – Kolubara 1:1 (0:1)

(Milovanović 85 p – Đuranović 28)

Napredak – Radnički Niš 1:1 (1:0)

(Stanković 26 ag – Aksentijević 50)

Nedelja:

13:30 Mladost – Crvena zvezda

15:45 Partizan – Vojvodina

17:00 Spartak – Radnički 1923

Ponedeljak:

15:00 Čukarički – Novi Pazar

Petak:

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

(Stanojev 23 – Đurić 21, 90+1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO – Delije u Inđiji i skandiranje protiv Bjekovića: Ne damo vam novog Toleta

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare