Mitrović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpski napadači Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović poslali su iz Engleske i Italije poruke podrške srpskom narodu u borbi sa koronavirusom.

„Kao i u svim zemljama širom Evrope, i ovde se sprema taj najgori scenario. Ponašanje ljudi, medija, sve vodi ka tome da se za sedam do 14 dana očekuje najjači udar virusa. Prazne se radnje, nestaje hrane, ali što se tiče obolelih, za sada nije toliko strašno kao u Italiji i Španiji. Ide nagore, živi se koliko-toliko normalno, ali očekujemo karantin u narednih nekoliko dana. Za sada sve radi normalno“, rekao je Mitrović za Sport klub.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski napadač do prekida takmičenja bio je prvi strelac Čempionšipa.

„Sve je to lepo, ali ovo je ipak nešto više od fudbala, više od sporta. Ljudski životi su u pitanju i mislim da to sve sada treba da stavimo u stranu, ceo sport. Treba da se pripremimo za opasni virus što je bolje moguće, da se izolujemo i da slušamo stručnjake. Kad se sve Bože zdravlja završi, lako ćemo se vratiti na sport“, istakao je golgeter Fulama.

Dušan Vlahović jedan je od srpskih igrača koji vodi bitku sa koronavirusom. Napafač Fjorentine skrenuo je ove sezone pažnju sjajnim igrama pa se sve češće govorilo o njegovom debiju za A tim „orlova“.

„Žao mi je što je odložen baraž, ali nemam nikakvih sumnji da ćemo dobar rezultat napraviti i kada se bude igralo. Moje je da igram, treniram, slušam i čekam šansu. Nadam se da ću dobiti poziv. Nema potrebe da se brinemo zbog odlaganja jer naša ekipa ima kvalitet. Napadačka linija je sjajna. Vidimo kao igra Mitar, pogotovo u reprezentaciji, veliki je napadač, Luka je imao neverovatnu sezonu u Ajntrahtu…“, rekao je Vlahović za Sport klub koji je imao poruku za narod u Srbiji:

Vlahović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

„Vidim da je vanredno stanje. Neophodno je da ljudi slušaju savete, da ne odsupaju od pravila, da budu strpljivi i svesni da ne daj Bože može da se ponovi scenario iz Italije. Sve se radi zbog prevencije i treba da se slušaju saveti, da se ostane kod kuće. Sve će ovo da prođe, nema potrebe da brinu i biće sve dobro“.