Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Povratak Mitrovića, Lukić se sve više nameće.

Kada je počinjala sezona u Premijer ligi ekipi Fulama se predviđala grčevita borba za opstanak. Mitrović i drugari bili su kandidati da se ekspresno vrate u niži rang i da nastave sa praksom „jo-jo efekta“ – da su previše dobri za Čempionšip, a previše loši za Premijer ligu.

Kako je sezona odmicala, Fulam je iz nedelje u nedelju demantovao te prognoze i vrlo brzo uspeo da izdvoji i praktično izađe iz svih rasprava oko borbe za opstanak.

Mitrović je golovima predvodio ekipu koja je nadmašila sve početne prognoze. Ali to nije bilo dovoljno ekipi iz Londona i koja je samo nastavila da igra iznad svih očekivanja i tako su sebe doveli da su postali legitimni kandidat i za Ligu šampiona i za osvajanje trofeja, a dolazak Saše Lukića samo je ambicije učinio još većim.

PROČITAJTE JOŠ:

Fulam je u poslednjem meču na svom „Krejven kotidžu“ savladao ekipu Lidsa sa 2:0 i izborio plasman u četvrtfinale FA Kupa najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Skoro da je izgledalo rutinski kako je to tim iz Londona uradio protiv ekipe koja bi na papiru trebalo da bude u njihovom rangu.

Sada se čeka žreb i rival u četvrtfinalu, a ovakav Fulam ne treba otpisivati ni iz konkurencije da se podigne pehar.

Ono što posebno može da raduje Portugalca Marka Silvu jeste povratak Aleksandra Mitrovića posle povrede. Najbolji strelac Fulama ovoga puta nije zatresao mrežu, ali je namestio drugi gol Solomonu koji je otklonio sve dileme.

Mitrović je propustio dve utakmice, a iako nije dao gol još od trećeg januara kada je doneo pobedu protiv Lestera, njegova uloga za ekipu je ogromna.

On je sa 11 golova peti strelac lige, a ima i četiri asistencije u svim takmičenjima.

NE PROPUSTITE:

Fulam je šesti na tabeli sa dva boda manje od Njukasla na poziciji koja vodi u Ligu Evrope uz dve utakmice više i šest bodova manje od Totenhema na poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Zbog toga su u klubu u zimskom prelaznom roku angažovali i Sašu Lukića.

Srpski reprezentativac je procenjen kao šraf koji nedostaje u rotaciji ekipe Fulama i kako vreme odmiče se sve više nameće Silvi svojim igrama.

Lukić je nakon perioda adaptacije počeo da igra sve više u redovima Fulama. Silva mu je pre nekoliko dana dao celo poluvreme u meču protiv Vulverhemptona, a sada je odigrao ceo meč protiv Lidsa i ostavio dobar utisak.

Jasno da će mu za potpunu adaptaciju na Premijer ligu koja je mnogo drugačija od Serije A biti potrebno vreme, ali deluje da je sa svakim odigranim minutom sve sigurniji i bolji.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

To će biti od velike važnosti jer ekipu iz Londona čeka paklen raspored u narednom periodu. Nakon gostovanja Brentfordu, Fulam dočekuje lidera Premijer lige Arsenal, a zatim putuje na gostovanje ekipi Liverpula.

Od Mitrovića se očekuje da pronađe golgetersku formu i prekine post koji sada traje već dva meseca, a od Lukića da igra sve bolje i bolje.

Iako je prvobitni cilj da se izbori opstanak praktično odrađen, ambicije u londonskom klubu su prilično porasle i ukoliko žele da ih ostvare, moraće svi da igraju svoj najbolji fudbal.

BONUS VIDEO Navijači Srbije već luduju: Pevali Mitroviću, on se pojavio na prozoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar