Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novo kola nova sreća. Čuvena replika iz serijala „Žikina dinastija“ možda i najbolje odslikava situaciju u fudbalskom klubu Partizan. Lutanje iz sezone u sezonu sa kadrovskim rešenjima na klupi postalo je skoro kao cirkuska atrakcija, a trener Partizana nije bio samo ko nije hteo. Bar u poslednjih godinu dana

Troše se gračke legende ko čarape, mada za njima ne vredi plakati jer su sami odlučili da sa đavolom tikve sade.

PROČITAJTE JOŠ

I kao što se sve menja na klupi i na terenu, u upravi sedi isti neprikosnoveni dvojac. Predsednik kluba je i dalje Milorad Vučelić, a direktor Miloš Vazura. Pomenuti dvojac bio je u klubu i pre ove funkcije, a zanimljivo je da je u periodu njihovog boravka u Partizanu za osam ipo godna promenjeno čak 12 trenera zaključno sa Igorom Duljajem.

Od kako je Vučelić postao čovek broj jedan, a Vazura njegova desna ruka, promenjeno je osam stručnjaka, a u tom periodu osvojena samo jedna titula i tri Kupa.

Iako klub ponire sve dublje, za sada ne postoji namera da prepuste upravljanje Partizana bilo kome drugom.

Krug je počeo sa Markom Nikolićem koji je te 2014. godine za vakta Dragana Đurića kojem je Vučelić bio prvi pomočnik dobio otkaz, da bi se kasnije vratio u klubu i doneo Partizanu poslednju titulu prvaka.

Na mesto Marka Nikolića je došao Zoran Milinković, a onda su se ređali Ljubinko Drulović, Ivan Tomić, pa ponovo Marko Nikolić, onda Miroslav Đukić, Zoran Mirković, Savo Milošević, Aleksandar Stanojević, Ilija Stolica i do pre neki dan Gordan Petrić.

Zanimljivo je da su na klupu gotovo redovno sedali bivši igrači Partizana od kojih neki od njih više nikada nisu bili treneri. Tako je Ivan Tomić posle kratkog boravka na klupi crno-belih odustao od tog posla, kao što će prema najavama to uraditii i Gordan Petrić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ni Zoran Mirković nije više imao angažman posle neuspeha na klupi crno-belih.

Takođe, kako je mandadat Vučelića i Vazure prolazio, sve češće su na klupu sedali trenerski početnici, a sve manje treneri sa ozbiljnim iskustvom.

Očigledno je da više niko sa iole iskustva i reputaije ne želi da ulazi u priču sa aktuelnim rukovodstvom, pa je kriterijum za preuzimanje trenerske poziije postao jedino da hoće da radi.

Igor Duljaj doduše trenerski zanat nije pekao u Srbiji već u Ukrajini i imao je priliku sa sarađuje sa ozbiljnim trenerom kakav je Paolo Fonseka, ali je na klupu došao nakon što je pre toga vodio Partizanovu filijalu Teleoptik.

Partizan je ove sezone žargonski rečeno „obnuo igricu“. Duljaj je treći trener koji je seo na klupu, a kako se vrteška zahuktakala više nikoga ne bi čudilo da se do kraja sezone još neko izređa na mestu trenera.

Foto: Starsport

Nakon kratkotrajnog eksperimenta sa Ilijom Stolicom, Gordan Petrić je uspeo da potraje nešto duže.

Sada je na Duljjau izazov da preživi do kraja sezone, ali će prvo morati da preživi najtežu utakmiu u vidu „večitog derbija“ u petak od 19.00.

Vučelić i Vazura za to vreme vešto izbegavaju odgovornost i prave cirkusku predstavu od sednica upravnog odbora na kojima navodno treba da se raspravlja o njihovoj odgovornosti.

Sve prolazi, samo su Vučelić i Vazura u upravi Partizana večni.

BONUS VIDEO Grobari viču: Uprava napolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar