Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aleksandar Mitrović je sa pet golova u tri meča najbolji strelac kvalifikacija za Mundijal, a jedan od prvih koji je primetio i iskoristio njegov talenat bio je Ljubinko Drulović. Bivši selektor reprezentacija Srbije podsetio se za Nova.rs prvenstva Evrope za omladince 2013. godine kada je Srbija sa Mitrogolom u napadu osvojila titulu, ali i objasnio zbog čega ne dozvoljava da bilo ko kritikuje "Mitrogola".

Najpre je objasnio da je Mitrović sve što mu se dešava zaslužio zbog maksimalne posvećenosti.

„Mitar je kompletan špic, prvi špic igrač Srbije ne samo u ovim kvalifikacijama. Jedan je od nosećih igrača ove selekcije, uvek, iz utakmicu u utakmicu, igra na vrhunskom nivou. Šta reći o igraču koji u tri utakmice da pet golova osim da je fenomenalan. Najzaslužniji što smo dali ovoliko golova u tri meča, ne iznenađuje me jer ga mnogo dobro poznajem. Igrama, zalaganjem i odnosom je sve to zaslužio“, rekao je Drulović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Mitrović je bio jedan od lidera tima koji je 2013. godine postao juniorski šampion Evrope u Litvaniji. Već tada je najavio velike domete u karijeri.

„Mitar je bio uvek bio deo te selekcije, igrao je kvalifikacije, pa kasnije i na prvenstvu Evrope. Bio jedan od ključnih igrača, bio je lider na terenu. Dolazi sada generacija koju on predvodi. I biće tu sledećih par godina, za sledeći Mundijal, pa Evro, pa Mundijal. Mislim da će minimum još šest godina ova generacija moći da nosi srpski fudbal. Verujem da će uspeti da naprave veliki rezultat jer svi dolaze na pravu scenu. Ta ekipa koja je bila prvak Evrope, pa sveta, sada je u A reprezentaciji.“

Drulović je objasnio kako je zamalo ostao bez Mitrovića te godine kada je Srbija postala prvak Evrope.

„Mi smo tu imali sreće da je mogao da putuje jer je bio kažnjen u Partizanu i nije mogao da igra neke evropske utakmice. To nam je pomoglo da bude deo tima, ne znam da li bi ga Partizan i pustio na Evro da nije bilo kazne. Zbog crvenog kartona nije mogao da igra neke utakmice, sećam se da Partizan nije pustio Ninkovića, ali smo mi imali sreće što smo mogli da računamo na njega. Dobio je tada dve, tri utakmice kazne, tako smo mi u reprezentaciji mogli da računamo na njega jer je on bio jedan od ključnih igrača za ekipu. Sa njim smo bili mnogo jači i konkretniji, to je bila sreća za nas, za mene kao selektora i za Srbiju. Posle toga je otišao iz Partizana i počeo da igra za A reprezentaciju, ne samo on nego mnogi momci koji su postali evropski šampioni.“

Ljubinko Drulović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Smatra da bi dobre igre „Mitrogola“ u reprezentaciji mogle da mu obezbede i više minuta u Fulamu, u kome je u poslednje vreme zaboravljen.

„Mislim da je Mitar predvodnik te generacije, sada je jedan od kapitena, a on mi je drag i kao čovek i kao igrač. Radom je zaslužio da bude ovo što jeste, nadam se da će mu ovi golovi pomoći da igra i više u klubu. Mislim da je Mitar pre svega dobar igrač i bio bi to i u nekom velikom klubu gde bi imao više šansi da bude strelac nego u Fulamu koji igra više na tranziciju. To zavisi od nekih drugih stvari, ali ko zna gde će igrati posle Fulama. Nadam se da će se vratiti u formu.“

Drulović nije želeo da prognozira koliko će golova dati Mitrović, ali ne sumnja da će dodatno „podebljati“ rekord.

„Teško je to reći, ali može da postavi ozbiljan rekord. Sada ima mnogo više utakmica nego ranije, mnogo više takmičenja. Ne postoji limit da će dati toliko i toliko golova, to zavisi koliko ćemo odigrati velikih takmičenja. Mitrović je jedna od referenci naše selekcije, jedan od vođa, on je vrhunski profesionalac. Sećate se prošlih kvalifikacija, Mundijala… On sa Tadićem nosi ovu selekciju, oni su odličan tandem i to je u fudbalu veoma važno. Pronašli su se i odlično se razumeju, pokazuje se to iz utakmice u utakmicu.“

Ističe da je Mitrović nepravedno napadan nakon promašenog penala u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Škotske (5:4 posle penala).

„Ima ljudi koji su ga kritikovali zbog penala koji je promašio protiv Škotske, najmanje je on zaslužio da to promaši. To je fudbal, to se dešava, pa i Maradona je promašivao penale. Mislim da Mitroviću nema šta da se zameri, naprotiv on pokazuje kako se treba boriti za Srbiju. Mislim da će i sledećih deset godina biti jedan od ključnih igrača u ovoj reprezentaciji“, završio je Drulović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar