Mesi
Foto: EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Gde će igrati Lionel Mesi naredne sezone verovatno niko još uvek ne zna, a ako je postojala nada da je bar sam Argentinac odlučio, ni to više nije tako izvesno.

PROČITAJTE JOŠ...

Novi trener Pari Sen Žermena je Maurisio Poketino, argentinski stručnjak koji je do 19. novembra 2019. radio kao trener Totenhema.

Prethodno, sa klupe je predvodio Sautempton, a u Englesku je stigao nakon što je napustio Espanjol.

Upravo tu je Poketino mogao da se susretne sa Mesijem, ali do prelaska jednog od najboljih fudbalera svih vremena u plavo-beli deo Katalonije nije došlo te 2005. godine.

„On je u Barselonu stigao sa 13 godina iz Argentine. Čuo sam da je bio blizu Espanjola i tada, ali i one godine kada je Barselona na Žoan Gamper kupu igrala protiv Juventusa. Odmah posle utakmice Fabio Kapelo ga je nahvalio, pa je Barselona odlučila da ga zadrži“, rekao je Poketino pre dve godine.

Iako je tada istakao da bi mu „možda potom bio trener u Espanjolu“, nije se to dogodilo u ovoj ekipi, ali bi moglo u PSŽ-u.

Mesi je, navodno, glavna meta Parižana i prva želja koju je Poketino izneo pred upravu kluba.

Više će biti poznato u narednim nedeljama, ali je već sada jasno da će Argentinac biti najtraženiji fudbaler Evrope, kao i da nas očekuje pravi mali rat između „svetaca“ i Mančester Sitija, s obzirom na to da je Pep Gvardiola u više navrata istakao da bi voleo da ponovo radi sa svojim nekadašnjim učenikom, iz vremena kada je predvodio Barselonu.

Mesi je bio blizu odlaska iz Katalonije ovog leta, ali je uprava Primere presudila da pomeranje datuma u šampionatu nije značilo i pomeranje datuma po kom je Mesi mogao da napusti klub, nakon čega je Argentinac nevoljno ostao. Iako je bilo najava da je u ovom momentu ipak bliži odluci da produži ugovor, zov sunarodnika sa klupe PSŽ-a mogao bi da promeni sve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar