Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Srpski golman Vladimir Stojković jedan je od 160 čuvara mreže kojima će na kućni prag stići pivo zato što im je Lionel Mesi dao gol.

Argentinac je prestigao Pelea sa 644 gola u dresu jednog kluba, a Mesi je do rekorda u Barseloni stigao na meču protiv Valjadolida kada je postigao treći gola na meču u pobedi Barse 3:0.

PROČITAJTE JOŠ:

To je bilo povod za kompaniju „Badvajzer“ da pokrene akciju i svim golmanima šalje na adresu onoliko piva, koliko im je Mesi dao golova.

Na putu do Leovog rekorda i pojedini srpski čuvari mreže su primali golove, a među njima su Marko Dmitrović, Vladimir Stojković i Vladan Kujović.

„Nije još stiglo, čekam… Ne znam gde će doći, verovatno u klub. Čuvaću Mesijevo pivo“, rekao je Stojković za Žurnal.

Stojković je gol primio dok je branio za Hetafe, a Mesijev pogodak se te 2009. godine ispostavio kao jedini na utakmici. Kapiten Partizana je na istoj utakmici branio udarce Anrija, Etoa, Pikea, ali Argentinčev nije mogao.

Što se tiče Marka Dmitrovića, on će na adresu dobiti 11 piva, a ima i onih koji će primiti gajbu. Takav je slučajsa Dijegom Alvesom, sadašnjim golmanom Flamenga kome je Mesi dao 21 gol, dok je ovaj branio za Valensiju i Almeriju.

Tek nešto bolje se protiv Argentinca proveo Gorka Iraizos sa 18 primljenih pogodaka, Andres Fernandez i Iker Kasiljas su primili po 17, Dijego Lopez je 14 puta vadio loptu iz svoje mreže, a Roberto Himenez Gago i Ivan Kueljar po 13.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram