Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Nekadašnji kapiten Barselone Karles Pujol uporedio je argentinskog asa Lionela Mesija sa Majklom Džordanom i stavio ga na pijadestal najboljeg fudbalera u istoriji.

Pujol tvrdi da Mesi uživa status kakav u košarci ima Džordan, izdvajajući ga od svih ostalih na sličan način na koji se svojevremeno odvajao popularni „Em Džej“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako me pitate ko je Majkl Džordan, reći ću vam da je najbolji košarkaš u istoriji. Mesi ima isti status, najbolji je fudbaler ikada“, rekao je Pujol za Goal.

S obzirom na to da Lebron Džejms već 17 godina dominira američkom košarkom, često se on upoređuje sa Džordanom i stavlja u red onih koji ugrožavaju Majklov „oreol“ najboljeg.

„Možda postoji debata oko Džordana, postoje razna mišljenja i teško je biti objektivan. Mislim da je navijačima Reala teško da prihvate da je Mesi najbolji“, rekao je Pujol.

Argentinac je u Barselonu stigao još pre dve decenije, a Pujol je bio kapiten Mesiju kada je ovaj bio tinejdžer, pre nego što je Leo preuzeo kontrolu i počeo da dominira.

„Sreća što je bio sa nama i brojke to pokazuju. One nisu izmišljene i po njima se jasno vidi ko je najbolji. Moja je sreća bila što sam igrao sa njim i celom tom generacijom igrača. Ponosan sam na to što smo postigli“, kaže Pujol.

Da podsetimo, Mesi je rekorder Barselone sa 644 gola, a zajedno sa Pujolom je igrao u klubu do 2014. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar