Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nekadašnji selektor Srbije i trener Partizana, Miroslav Đukić, mogao bi da dođe do novog angažmana, i to u dalekoj Kini.

Gvangžu R&F je nedavno ostao bez trenera jer je otišao Đovani van Bronkhorst, a kako saznaje Nova.rs, Miroslav Đukić jedan je od kandidata za novog šefa stručnog štaba.

PROČITAJTE JOŠ

Holanđanin je imao ugovor do 2022. godine, ali se dogovorio sa klubom da se vrati u Evropu, a inače, nasledio je Dragana Stojkovića Piksija, koji je tim vodio od 2015. do 2020. godine.

Kratko vreme je proveo Van Bronkhorst u klubu, pa su se Kinezi okrenuli novom rešenju i to bi mogao da bude novi Srbin.

Spominjao se i Ljubiša Tumbaković kao kandidat, a uz Đukića, koji je bez angažmana još od jula kada je otišao iz Sporting Hihona, opcija je još hrvatski stručnjak Goran Tomić.

Đukić do sada nije imao kineske angažmane, od istočnjačkih ekipa vodio je doduše emiratski Al Šabab u sezoni 2016/17, dok je Goran Tomić trenersku karijeru počeo da gradi u Kini, vodio je posle Šibenika Peking Baksi, Tjanđin Sonđang i Žiđang Jiteng.

Onda se 2016. vratio u Šibenik, vodio je još Istru 1961 i vratio se na godinu dana u Šenžen gde je bio asistent, a sada ima angažman u Lokomotivi iz Zagreba.

Sa te strane, Đukić je u prednosti jer trenutno nema angažman, a rasplet će biti poznat u narednih nekoliko dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar