Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Centaršut iz kornera posle kojeg lopta ide na ivicu peterca. Gomila igrača Partizana u skoku, ali odjednom iz tog buketa igrača izranja Mirko Ivanić i postiže gol kojim rešava večiti derbi.

PROČITAJTE JOŠ

Erupcija oduševljenja u taboru crveno-belih i među navijačima kraj malih ekrana.

Crnogorski reprezentativac rešio je još jednu utakmicu svojim potezom i ove godine definitivno izrastao u prvo ime u crveno-belom dresu.

Ako je i bilo još neke sumnje u njegov vanserijski talenat, ovog proleća je Ivanić razuverio sve.

U dvomeču sa velikim Milanom je radio šta je hteo i bio pokretač svih opasnih napada kojima je Zvezda izluđivala italijanski tim i dovela ga na ivicu ambisa i eliminacije iz Lige Evrope.

Sigurno pamti i David Kalabrija, desni bek Milana koji je ove sezone u životnoj formi, ono proturanje lopte kroz noge prijemom kojim ga je Ivanić izbacio iz igre kao klinca na malom fudbalu.

Upravo je u te dve utakmice, najteže koje je Crvena zvezda imala ove sezone, Ivanić izluđivao odbranu Milana, i svojim potezima faktički kreirao dva gola. Prvo kada je majstorski pronašao Falčinelija potezom koji ruši kompletnu odbranu, nakon čega Italijan uspeva da izbori penal. Drugi kada još efektnije izbacuje Bena u šansu koju ovaj pretvara u pogodak.

Zvezda nije izbacila Milan, ali se i dalje vrte klipovi Ivanićevog maltretiranja Kalabrije. Nije bio mali broj onih koji su u toj utakmici videli novog Piksija iz Bačkog Jarka i Zvezdinog igrača za velike utakmice.

 

Tražio se Ivanić od kako je došao u Crvenu zvezdu i nije uspevao da pronađe svoje mesto i ulogu kod prethodnog trenera Vladana Milojevića, ali je dolaskom Dejana Stankovića sve krenulo da se menja.

Već na početku ove sezone odigrao je sjajno u dvomeču sa Omonijom, kada se ceo tim mučio, on je sa dva gola otklonio sve dileme.

Bio je sjajan i u utakmici protiv Slovana iz Libereca, kada je Crvena zvezda ubedljivom pobededom trasirala put ka plasmanu u eliminacionu fazu Lige Evrope.

Ono što je kod Ivanića najvažnije, njegov značaj ne može da se izmeri pukom statistikom, jer stvari koje radi na terenu, način na koji prvim kontaktom stvara višak ili čitavu stranu odbrane preusmeri na sebe što koriste njegovi saigrači, često bude stvar koja pravi razliku na utakmici.

Ivanić je u igračkom razvoju prošao put od velikog talenta za kojeg su se otimali večiti rivali do igrača kojem prognoziraju tek prosečnu igračku karijeru kako je izgledao po povratku u srpski fudbal.

Kada se u sezoni 2014/15. igrajući za Vojvodinu etablirao kao jedan od najboljih igrača domaćeg prvenstva, privukao je pažnju dva najveća srpska kluba – Zvezde i Partizana.

Ipak, uprkos silnim pričama i pregovorima odlučuje da ostane još godinu dana u Novom Sadu pre nego što ga je put odveo u Belorusiju u Bate Borisov.

Imao je blistavih momenata momak iz Bačkog jarka u Bate Borisovu, ali je bilo i trenutaka za zaborav. Put ga nije odveo u neku jaču ligu u Evropi, pa je usledio povratak u srpski fudbal i dolazak u Crvenu zvezdu.

Milojević nije znao šta bi i gde bi sa Ivanićem, a ni sam igrač nije bio siguran kako da nađe put do prave forme.

PROČITAJTE JOŠ

I nije vredelo ništa. Milojević je otišao, Ivanić ostao. Proleće u kojem je Stanković debitovao na klupi nije bilo i proleće Mirka Ivanića, ali je onda napravio i neke promene na ličnom planu

Priznao je Ivanić da mu je u nameri da postane ovo što je sada pomogla i reiki terapija, metode koje koristi i Novak Đoković. I to kod istog učitelja.

„Pomogle su mi neke osobe. Kada bih morao nekog da izdovojim, onda je to moja Nataša, koja je sa mnom sedam godina u dobru i u zlu.Ona studira psihologiju, pa je to bila olakšavajuća okolnost. Tu je bio Žarko Ilić, Reiki učitelj, čiji tretmani su mi mnogo pomogli da pronađem unutrašnju snagu i mir“, rekao je jednom prilikom Ivanić.

I pronašao ga je i postao Zvezdin igrač za velika dela.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar