Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Ministar sporta u Vladi Italije, Vinćenco Spadafora, uveren je da bi sa fudbalom na Apeninskom poluostrvu moglo da se krene već 4. maja.

Nedavno je premijer Italije Đuzepe Konte najavio da će karantin trajati sve do 3. maja. To su mnogi videli kao pozitivan znak, a oni najoptimističniji, poput ministra sporta Spadafora, smatraju da bi već dan kasnije moglo da se počne sa nadoknadom u sportskim mečevima.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u pismu predsednicima Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Italije poručio da timovi nastave da treniraju već dan kasnije.

„Verujem da će naši sportisti biti ponovo na putu ka pobedama i da će se časno boriti za našu trobojku. Tražim da ponovo aktivirate federacije i ostale subjekte u sportskom sistemu, da se treninzi i aktivnosti nastave, verovatno već od 4. maja. To je neophodno uz stroge zahteve o bezbednosti koje će odrediti Vlada i naučnici“, poruka je Spadafore.

Italija je jedna od zemalja koje je najteže pogođena pandemijom koronavirusa, ali tamo veruju da je vrh pandemije prošao.

Do sada je obolelo ukupno 147.577 lica, a potvrđeno je 18.849 smrtnih slučajeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram