Partizan RFS
Foto: Starsport

Savo Milošević, strateg Partizana, sumirao je utiske posle pobede crno-belih u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Golom Natha iz jedanaesterca Partizan je eliminisao RFS, a takav epilog obradovao je šefa stručnog štaba Beograđana.

PROČITAJTE JOŠ

„Poprilično sam zadovoljan, bez namere da preterano hvalim igrače. Psihološki pritisak je bio neverovatan, a sa druge strane smo imali protivnika koji je mnogo bolji nego što ljudi kod nas mogu da pomisle. Osetili smo to u prvom poluvremenu i moja poruka igračima u svlačionici je bila da moramo da sačuvamo strpljenje jer ova utakmica ne može da se dobije lako. Momci su to ispoštovali, bili su koncentrisani 90. minuta uprkos velikom pritisku jer vide da imaju protivnika koji je nezgodan tako da sam danas najzadovoljniji prikazanom igrom od početka sezone, iako nije to bila briljantna partija. Možda bi bilo mnogo lakše da smo dali još neki gol od ulaska Sume, ali je možda ovako bolje i slađe“, rekao je Milošević.

Trener vicešampiona Srbije istakao je da igre iz prethodnih kvalifikacija nije moguće porediti sa aktuelnim zbog promene sistema kvalifikacija.

„Kada seve staje u jednu utakmicu to je potpuno drugačije takmičenje. Nemate mogućnost za popravni i nismo u situaciji da težimo atraktivnoj igri. Moramo da se fokusiramo na rezultat. Bili smo ekipa koja je imala mnogo više ozbiljnih šansi, ali ne može se očekivati da stalno dajemo po 4-5 golova. Ova pobeda može da bude mnogo bolja nego nedavni trijumf protiv Inđije od 5:0“, istakao je Milošević i osvrnuo se na naredni duel u kojem će protivnik Partizana biti Vojvodina:

„Vojvodina je jedan od najtežih protivnika za Partizan otkad sam u klubu. Biće teško, a više o tome ćemo pričati narednih dana. Trudićemo se da i tu preživimo“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar