Miloš Milojević
Miloš Milojević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da očekuje pobedu protiv Trabzonspora, kao i da su detalji odlučivali u svakoj utakmici njegovog tima u Ligi Evrope.

„Očekivanja su ista kao i uvek, želimo pobedu. Mislim da smo u svakoj utakmici Lige Evrope bili ravnopravan protivnik, da su detalji odlučivali u svakoj utakmici. Nijednog trenutka nismo bili nadigrani, momci su bili blizu u svim utakmicama“, rekao je Milojević.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u četvrtak ekipu Trabzonspora, u utakmici petog kola grupe H Lige Evrope.

U grupi H dva kola pre kraja vodi Ferencvaroš sa devet bodova, Trabzonspor i Monako imaju po šest, dok je Zvezda poslednja sa tri boda.

Milojević je dodao da je ekipa i u utakmici u Turskoj (1:2) imala nekoliko prilika.

„U Evropi odlučuju detalji, sve ekipe su kvalitetne, kako mi, tako i naši protivnici. Očekujem jednu dobru utakmicu, očekujem dosta podrške za momke sa tribina i na kraju očekujem jedan dobar ishod i povoljan rezultat za nas“, rekao je on.

Trener Zvezde istakao je da je turski tim iskusan, sa puno kvalitetnih igrača, a da u poslednje četiri utakmice nisu izgubili meč u tamošnjem prvenstvu.

„Poštujemo ih u pripremi, međutim kad krene utakmica, ako budemo imali dovoljno energije, a imaćemo to je naša obaveza, mislim da možemo da ih dobijemo“, ocenio je on.

Milojević je dodao da se ne bavi kalkulacijama, u vezi sa drugom utakmicom grupe između Ferencvaroša i Monaka.

„Voleo bih da dobijemo Trabzon, to je jedina moja želja i da u poslednjem kolu sami odlučujemo o svojoj sudbini“, rekao je on.

U prethodnom kolu Super lige Srbije, Zvezda je na gostovanju u 97. minutu došla do pobede protiv Radničkog iz Niša, a Milojević dodaje da je taj meč imao jak „emotivni intezitet“.

„Intezitet nije bio bolji, niti volumen. Objektivni su podaci, emotivni intezitet je bio veći jer smo do 97. minuta čekali gol. Po šansama je moralo ranije da se reši, trebalo je da se pobedi 4:0 ili 5:1, a bilo je napeto, ali ne toliko fizički. Drago mi je da smo dobili na taj način, ne zbog minuta, već zbog regularnog dela igre. Pokazala je ekipa karakter, ovo nam je trebalo. Teško je da se igra na dva, tri dana, ali zato smo najbolji u zemlji“, smatrao je Milojević.

Tim povodom Milojević je pohvalio napadača Aleksandra Pešića, koji je postigao gol za pobedu.

„On je primer da kad vam ne ide dobro, da svojim radom, svojim trudom, možete da se vratite u formu“, ocenio je Milojević.

Foto: Starsport

Trener crveno-belih ističe da će se „glavna bitka“ u meču protiv Trabzonspora voditi na sredini terena.

„Tu moramo da dobijemo bitku, ako tu dobijemo bitku, dobićemo utakmicu“, dodao je on.

Milojević je rekao i da želi da ekipa bude ofanzivna, ali ne i naivna, kao i da „velike utakmice stvaraju velike igrače“.

Govorio je i o situaciji na poziciji zadnjeg veznog jer u timu nisu Seku Sanogo, Veljko Nikolić i Srđan Mijailović.

„Ne postoje problemi, samo solucije. Želimo da verujemo u druge igrače koji mogu da odgovore. Da li bih voleo da imam Kantea? Da, naravno! Imam par solucija i videćemo. Tu je i Kings Kangva, tek se priključio, ali nije samo da li može od povrede, nego da li je balans pravi uz drugog igrača. Hoćemo da budemo ofanzivni, ali nećemo da budemo naivni. Ko god da istrči biće spreman. Velike utakmice stvaraju velike igrače, tako da ne vidim razlog zašto ne bi bilo to i sad“, zaključio je Milojević.

Pozvao je Milojević navijače Zvezde da u velikom broju pruže podršku igračima.

„Posebno nas raduju ovi koji dođu i daju podršku momcima jer se vidi da to jedinstvo se pretvara u kvalitet na terenu. Pozivamo ih da dođu u što većem broju i da nam daju podršku“, rekao je on.

Odbrambeni fudbaler Zvezde Aleksandar Dragović ističe da će igrači dati sve od sebe, kako bi ostvarili pobedu.

„Kao što je šef rekao, idemo na pobedu i sve ćemo učiniti da dođe do toga“, rekao je Dragović.

Utakmica između Crvene zvezde i Trabzonspora igra se u četvrtak na stadionu „Rajko Mitić“ od 21.00.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Zvezde, zviždali i himni Lige šampiona pred revanš s Makabijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar