Prvo pa muško za crveno-bele u Ligi Evrope

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je da „crveno-bele“ očekuje kvalitetna utakmica protiv Monaka u prvom kolu grupe H Lige Evropa (četvrtak, 21 sat).

PROČITAJTE JOŠ:

„Kvalitetna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, ne zbog toga što je u perfektnoj formi, već što igraju jednu od najzahtevnijih liga fizički, igraju na drugom intenzitetu, na drugim brzinama, fizički su moćni, to su dokazali i protiv PSŽ-a. Nisu vanzemaljci, najbolji su u promenama poseda, to je nešto što im prija. Protiv ekipa gde su oni dominantni imaju problema, pa očekujem da uz našu dobru igru možemo da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Milojević.

Zvezda u meč sa Monakom ulazi nakon remija sa TSC-om u Superligi Srbije.

„Poštujemo Monako, ali ne pobeđuje uvek onaj ko je bolji na papiru, a ovde su padali i jači timovi od Monaka, a za to nam treba 90+ minuta discipline, želje za nadigravanje i potpuni fokus u svim segmentima igre. Nisam zadovoljan kada ne dobijemo utakmicu, ali mislim da igra nije bila slaba. Imali smo 27 udaraca ka golu, 11 u okvir gola. Mogao je taj rezultat da ode i do 4:1. Mnogo je teško da primite gol i onda jurite rezultat u nastavku meča“.

Crveno-beli su pre meča sa TSC-om remizirali i sa Partizanom.

PROČITAJTE JOŠ:

„A ne znam od kada je to 1:1 sa Partizanom neuspeh na njihovom stadionu. Možda treba postaviti malo drugačije, da jedan Partizan, koji je naš najveći konkurent, izađe na svom stadionu sa defanzivnim opredeljenjem. To govori o našoj snazi. Nekad dobijete meč, nekad ne, mi smo svesni toga, radimo na tome. Nema polemike o krizi. Pobede vas guraju dalje, mi znamo da ovde samo pobede i traži ovaj klub. Ali igrači ne treba da imaju taj pritisak, već samo pritisak dobre igre. Arhivirali smo meč sa TSC-om, uradili analizu, radili na ispravkama i korekciji. Nisam zadovoljan bodom sa TSC-om, ali i manje kvalitetne ekipe od TSC-a su uzimale ovde bodove, zavisi kako gledate“.

Istakao e strateg crveno-belih i koje su to mane ekipe Monaka.

„Kada oni treba da kontrolišu meč, onda su ranjiviji. Ali ni ekipe koje mogu tranziciono da ih ugroze im ne odgovaraju. Dosta kvalitetnih igrača, ne treba trošiti reči, da igraju u drugoj ligi bili bi u LŠ, ovako nisu uspeli u jakoj konkurenciji. Imamo teren na kojem volimo da igramo, imamo igrače gde smo pričali da je najbolja generacija od 1991. godine, sada ne verujemo da su dobri. Da nisu dobri, ja ne bih bio ovde, već na nekoj plaži. Verujem da ta ekipa ima kvalitet, naravno da vas poljulja da ne uđete u LŠ gde ste očekivali. Ali to je nauk, nema precenjivanja ni potcenjivanja. Evo vam primer komšija iz Zagreba. Ne verujem da su 50 bolji od nas, niti da je Čelsi 50 bolji od Monaka. Treba i malo sreće, a ona mora da se zasluži“.

Foto: Starsport

Očekuje se da podrška sa tribina za crveno-bele bude velika, što može biti i svojevrsni pritisak.

„Naravno da je bitno, ali više je presing da igrate pred svojom publikom, znam i kao navijač i kao pomoćni trener i sada kao trener, ako se pobedi Barsa 1:0, mora da bude tri, to je i naš neki srpski mentalitet, što ja volim. Osnovna stvar je da mi njih možemo da ugrozimo ako igramo pametno drugu loptu, ako zadržimo taj posed, stvaraće se puno prostora gde kroz 3-4 pasa možemo da dođemo do njihovog gola. Možemo u prekidu da ih ugrozimo, nisu dobri na defanzivnom prekidu. Ima prostora, kvalitetne pojedince imamo. To što Pešić nije dao na dva meča golove, stavljao je u dobru poziciju igrače. Doći će i golovi, jednu utakmicu Pešić, drugu neko drugi“.

Još uvek nije poznato da li će Mirko Ivani biti spreman da pomogne ekipi.

„Svaki igrač nedostaje. Malo mi je čudno da se uvek priča o ovima koji ne igraju. Kada ne igra Kingsi, što ne igra on, kada ne igra Ivanić, što njega nema. On jeste u konkurenciji, ali pitanje je da li će dobiti još dodavno tri dana, da ne rizikujemo. Ako postoji minimalna šansa da njegovo stanje ne bude gore, biće u sastavu za Monako“.

Pričao je i o Krstičiću i Prucevu koji nisu registrovani za Ligu Evrope.

„Krstičić trenutno nije u trenažnom procesu sa ekipom, tako da je bilo nezahvalno stavljati ga u sastav i iščekivati da li bi bio tu. Da je bio zdrav, svakako da bi bio tu. Prucev je mlad igrač, koji prvo treba da dobije šansu u našem prvenstvu da bi računali na njega i u Evropi“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zvezda je nakon prodaje Pavkova i Ohija ostala na dva napadača – Pešiću i Kulibaliju.

„Dva dobra napadača, koje mi imamo u vidu Pešića i Kulibalija jesu dovoljna“.

Odgovorio je Milojević i na pitanje da li bi pobeda protiv Monaka mogla da bude prekretnica u sezoni.

„Ne bi, jer ako dobijemo, treba nam još 7-8 bodova da prođemo dalje. Ne može posle te utakmice da bude prekretnica, jer ide Pazar, pa Trabzon, obe su prekretnice. Svaka sledeća je najbitnija“.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Zvezde, zviždali i himni Lige šampiona pred revanš s Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare