Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Džoi Saputo, predsednik Bolonje kaže da mu je otpuštanje Siniše Mihajlovića jedna od najbolnijih odluka koje je morao da donese.

„Kroz godine smo prošli bolne i divne trenutke sa Sinišom, što je cementiralo odnos koji nije samo profesionalan, već iznad svega ljudski“, kaže Saputo.

PROČITAJTE JOŠ:

Italijanska štampa je u utorak javila, a klub ubrzo potvrdio da je Mihajlović otpušten posle tri i po godine.

„Mihajlović se suočio sa bolešću sa hrabrošću i rešenošću od prvog dana kada je to hteo da objavi javno na konferenciji za štampu. Od tada, uprkos ostancima u bolnici i efektima terapija, uvek je bio blizak timu, davao je maksimum da bi ostao u kontaktu sa fudbalerima, uživo ili preko video poziva, mada treba zahvaliti i ostatku njegovog štaba na profesionalizmu“, podseća Saputo.

Bolonja je trenutno 16. na tabeli Serije A, a iz pet odigranih utakmica ima tri remija i dva poraza.

„Klub i ceo grad su se okupili oko trenera u ovim teškim trenucima i ličnom iskustvu, iako je Mihajlović uvek tražio da ga se preispituje samo njegov rad i rezultati. Sada je nažalost, došao trenutak da se promeni stručni štab, teška odluka koju smo morali da donesemo zbog dobrobiti kluba i tima. Ali, bez obzira što Siniša više nije trener ekipe, klub i svi ljudi u njemu će uvek biti uz njega dok se potpuno ne oporavi i kasnije do kraja karijere“, rekao je Saputo.

Mihajlovićev učinak sa klubom je 43 pobede, 34 remija i 53 poraza. Bolonja je u prvoj sezoni uspela da opstane čudesno u Seriji A, ali ne i da ode korak dalje i umeša se u borbu za igranje evropskih takmičenja.

BONUS VIDEO: Najboljih pet odbrana 5. kola Bundeslige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar