Munja Mbape; Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Kilijan Mbape, superstar Pari Sen Žermena, najbrži je fudbaler na planeti, tako bar tvrde podaci do kojih je došao francuski list "Le Figaro". Napadač "svetaca" juri brzinom od 36 kilometara na čas, što ga čini jedinstvenim, neuhvatljivim.

Čisto sumnjamo da je onaj, ko bar malo prati fudbal, iznenađen time što je „Munja“ Kilijan Mbape, zaseo na vrh liste najbržih fudbalera današnjice.

PROČITAJTE JOŠ

Činjenica je da kada francuski reprezentativac uhvati pun sprint i „ubaci u petu“, protivnici naspram njega izgledaju kao „usporeni snimak“ i ne postoje šanse da ga uhvate na terenu.

Upravo je brzina njegova najveća vrlina i ono čime pravi razliku na terenu.

Tik iza Mbapea, drugo mesto je zauzeo Injaki Vilijams. Tamnoputi napadač Atletik Bilbaa dostiže brzinu od 35,7 kilometara za sat, što nikako nije za potcenjivanje.

Bronzana medalja, odnosno treća pozicija pripala je kapitenu Arsenala Pjer-Emeriku Obamejangu (35,5 km/h), dok se iza njega našao krilni napadač Bajer Leverkuzena Karim Belarabi.

Bez obzira na to što mu je 30 godina, Nemac je brz kao metak i jurca brzinom od 35,27 kilometara na čas.

Mohamed Salah Liverpul
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Naredne dve pozicije rezervisane su za duo Mančester sitija. Desni bek Engleske Kajl Voker trči 35,21 km/h, a Liroj Sane dostiže brzinu od 35,04 km/h, dok je na sedmom mestu superzvezda Liverpula – Mohamed Salah.

Levonogi Egipćanin je neuhvatljiv za rivale kada se da u beg, a to čini s brzinom od ravno 35 kilometara na čas. Identična brzina izmerena je krilnom fudbaleru Bajerna iz Minhena, Kinglsiju Komanu.

U top 10 najbržih fudbalera današnjice, bar prema podacima francuskog „Le Figaro“, nalaze se još Alvaro Odriazola (34,99 km/h) i Naćo Fernandez (34,62 km/h), obojica iz Reala.

Ono što je prosto neverovatno je da na listi nema Usmana Dembelea iz Barselone, te Džejdona Sanča iz Dortmunda, Rahima Sterlinga iz Mančester sitija.

Šta tek reći za Adamu Traorea iz Vulverhemptona, koji je eksplodirao ove sezone, a gledajući brzinu koju dostiže pri punom sprintu, komotno bi mogao na crtu pojedinim atletičarima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram