Kilijan Mbape
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kilijan Mbape je praktično bez konkurencije najbolji fudbaler iz Francuske još od Zinedina Zidana, ali je daleko od najpopularnijeg, a nakon najnovije odluke na dobrom je putu da postane omražen.

Mbape je po završetku sezone u Ligi 1 i zvanično saopštio da odlazi iz Pari Sen Žermena, a naredni klub ovog fudbalera trebalo bi da bude Real iz Madrida.

A upravo tu leži problem.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, u Realu žele da Mbapea u svoje redove dovedu što je pre moguće. Kako fudbalere koji nose dres evropskih reprezentacija očekuje Evropsko prvenstvo od 14. juna do 14. jula, nakon čega će dobiti kraći odmor, Francuz bi novom klubu trebalo da se pridruži početkom avgusta.

Taj plan je moglo da promeni učešće na Olimpijskim igrama, gde je Tijeri Anri, selektor olimpijske reprezentacije Francuske, računao da će Mbape biti deo selekcije koja bi na domaćem terenu napala zlato na najvećem sportskom takmičenju na svetu, ali u Realu su na takvu opciju „spustili rampu“.

Naime, Madriđani su Mbapeu rekli da neće imati bilo kakav specijalan tretman niti da će, prema pisanju španskog portala Sport, napraviti ustupak jer su Olimpijske igre „namenjene mlađim fudbalerima“, pa bi navodno bilo potrebno čudo kako bi se Mbape našao u ekipi koja će pokušati da „galskim petlovima“ donese prvo zlato još od 1984. godine i Igara u Los Anđelesu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar