Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Čukarički spreman za spektakl.

Šef stručnog štaba fudbalskog kluba Čukarički Igor Matić izjavio je da je Fjorentina kvalitetan tim, ali je dodao da veruje da će njegov tim odigrati dobru utakmicu protiv kluba iz Firence.

PROČITAJTE JOŠ...

Fudbaleri Čukaričkog će sutra od 18.45 časova u Leskovcu dočekati Fjorentinu u meču četvrtog kola grupe F Lige konferencija. Fjorentina je 26. oktobra u Firenci u trećem kolu pobedila Čukarički rezultatom 6:0.

„Veliki i kvalitetan protivnik je pred nama. Oduševljen sam Fjorentinom. Možda ih ne prati rezultat u prvenstvu, gledao sam ih protiv Juventusa, Empolija, Milana… Ali, to je jako dobar tim, koji konstantno napada. Očekuje nas kvalitetna utakmica, protiv izuzetnog rivala. Uvek govorim igračima da moramo da budemo hrabri, pa šta nam Bog da. Nismo imali mnogo vremena da spremimo ovu utakmicu, ali to neće biti alibi. Gledamo da odigramo dobru utakmicu. Fjorentina je svakako u našoj grupi favorit“, rekao je Matić na konferenciji za medije.

On je istakao da fudbaleri Čukaričkog mogu da zaustave napadače Fjorentine.

„Protiv nas su, primera radi, imali 19 šuteva na gol, a protiv Juventusa 26. Posed je bio 70 prema 30, a protiv nas 67 prema 33. Statistički parametri u odnosu na Juventus su bili bolji, ali nisu uspeli da daju gol. U fudbalu morate da imate sreću, ali i da tu sreću zaslužite. Verujem da ćemo biti koncentrisaniji nego u Firenci.

Već u devetom minutu je bilo 2:0 za rivala, a to moramo da promenimo. Potom je došao crveni karton i meč je otišao u drugom pravcu. Sa igračem manje je teško igrati, čak i jačim klubovima od nas“, dodao je trener Čukaričkog.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Matić je rekao da veruje da Čukarički može da odigra bolje nego u Firenci.

„Verujem u iznenađenja. Eto i Seltik je izgubio 6:0, pa nije stao život, ide dalje. Tražim samo od srpske javnosti podršku za ove momke, meni ne treba, već sam dosta toga prošao, 30 godina sam u fudbalu. Nadam se da će oni imati loš dan, a mi naš najbolji. Gledali smo Crvenu zvezdu u utorak protiv Lajpciga, jako je teško srpskim klubovima da pariraju na nivou Evrope. Zvezda nije mogla protiv Lajpciga, a uložila je 50 miliona, a siguran sam da je Fjorentina bolja od Lajpciga. Treba da igramo ono što smo trenirali, jedino tako možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da uživaju u fudbalu“, dodao je trener Čukaričkog.

On je priznao da Čukarički ima kadrovske probleme uoči meča sa Fjorentinom.

„Nemamo sedmoricu igrača, tako da smo morali da dovedemo dvojicu omladinaca. Molim javnost da ovim momcima pružimo podršku. Igramo protiv velikog i skupog tima. Ne treba meni podrška, već ovoj deci. Njima nije lako, oni čitaju novine, portale. Kritika treba da postoji, ali Fjorentina je nivo iznad nas“, istakao je Matić.

Prvi put u protokolu Čukaričkog za međunarodnu utakmicu ove sezone će se naći i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Vukašin Jovanović.

„Čeka nas velika utakmica. Svi znamo ko je Fjorentina. Zadovoljstvo nam je da igramo protiv kluba sa takvom tradicijom. Volim Fjorentinu, drago mi je što ću, ako šef odluči, dobiti minute na terenu. Spremi smo, iako nismo imali mnogo vremena za trening, ali šta je tu je“, rekao je Jovanović, koji je rekao da jedva čeka da ponovo bude na terenu.

On je ponovio da Čukarički može da odigra bolje nego na prvom meču u Firenci.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

„Ovo je klub koji prvi put igra na ovom nivou Evropu. Imali smo igrača manje tamo. Kako god da se završi ova utakmica, ima i većih klubova od Čukaričkog, koji su gubili istim rezultatom, pa nije katastrofa. Život ide dalje, odigraćemo bolje sigurno. Bila je to dobra škola za nas, samo da ne ponovimo takve greške. Nije prijatno primiti šest golova, takve utakmice sebi nećemo više dozvoliti“, zaključio je Jovanović.

Fjorentina, Ferencvaroš i Genk imaju po pet bodova na tabeli grupe F, dok je Čukarički poslednji bez bodova.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar