Napoli vs Union Berlin Foto:LaPresse / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Napolija i Union Berlina odigrali su nerešeno 1:1 u meču četvrtog kola grupne faze Lige šampiona, a u istom terminu je Real Sosijedad pobedio Benfiku sa 3:1.

Napoli je više izgubio bodove, nego što je berlinski tim osvojio, jer se šampion Italije mučio sa realizacijom, a neke od boljih prilika propustio je odbrambeni igrač Amir Rahmani.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim toga, tim iz Italije je u pojedinim trenucima delovao daleko opasnije, ali to u odsustvu Viktora Osimena nije mogao da materijalizuje. S druge strane, Union Berlin je profitirao na brzini Šeralda Bekera i snalažljivosti Davida Fofane, da u drugom poluvremenu izjednači i postavi konačan rezultat već posle pedesetak minuta fudbala.

Napoli sada ima sedam bodova na drugom mestu tabele grupe C iza Real Madrida, dok je Union Berlinu posle tri poraza, ovo prvi bod u istoj grupi.

Prvo poluvreme na „Dijego Maradoni“ proteklo je u boljoj igri Napolija, koja nije morala da bude nagrađena i vođstvom na semaforu.

Napoli je krenuo bolje, direktnije i bolje, a već u petom minutu je Amir Rahmani glavom poslao loptu pored gola. Union je probao da zapreti u 14. minutu kada je lopta završila pred golom Mereta, a sudija je zbog faula prekinuo akciju Nemaca.

Napoli vs Union Berlin Foto:EPA-EFE/CIRO FUSCO

Tri minuta kasnije Pjotr Zjelinski je pobegao odbrani na desnoj strani i raspalio je po lopti iskosa i pogodio spoljni deo mreže, dok je u 24. minutu Natan udarcem iz skoka pogodio stativu.

Posle tačno pola sata fudbala Napoliju je poništen gol zbog toga što se Đovani Di Lorenco rukama u skoku oslonio na Žeroma Rusijona i tako asistirao Andre Franku Zambo Angisi za gol.

VAR snimkom je utvrđeno da faula jeste bilo i Napoli je na pogodak morao da pričeka do 39. minuta. Minut ranije je Janik Haberer bio praktično sam pred golom Napolija i nije pogodio metu, kazna je usledila brže nego što se iko nadao.

Mario Rui je centrirao po zemlji sa leve strane, lopta se od noge Josipa Juranovića odbila uvis i od grudi Matea Politana se odbila u mrežu za veliku sreću Italijana.

Ta sreća se umalo preokrenula u šestom minutu nadoknade prvog dela kada je Juranović iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Napoli vs Union Berlin Foto:Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Fortuna je napustila Napoli sa prvim minutima nastavka, jer je italijanski klub prokockao šansu posle 50 minuta kada kao da su se Di Lorenco, Politano i ostali uplašili da reše akciju bez komplikacija.

Usledio je napad Union Berlina u kom je Šeraldo Beker izašao ispred Aleksa Mereta i golman Napolija mu je odbranio i samo odbio loptu na nogu Davidu Fofani za laganu egzekuciju i 1:1.

Union Berlin je u 69. minutu imao šansu i za preokret. Beker je povukao kontru levom stranom, centrirao je i lopta je stigla u noge Kristofera Trimela koji je šutirao jako sa ivice šesnaesterca.

Imao je skoro sve vreme ovog sveta, jer je odbrana Napolija već bila „usisana“ u kazneni prostor zbog prodora i centaršuta Bekera, ali je Trimel pogodio samo u Mereta.

Za kratko vreme na pragu poslednjih desetak minuta regularnog dela utakmice, Italijani su propustili još dve prilike.

Prvo je Rahmani, jedan od aktivnijih napred kad god bi Napoli imao prekide, glavom pogodio gornji deo mreže, a onda je Kviča Kvarackelija bio sebičan u situaciji kad je mogao da proigra Đovanija Simeonea.

Umesto toga je šutirao i to uradio slabo, pa je posle 83. minuta propala jedna od poslednjih šansi za gol. Nije, međutim, bila i poslednja. Kvarackelija je u nadoknadi propustio još jednu dobru, ali je i Tousart na drugoj strani mogao da zaprži čorbu i poveća muke Napoliju.

Real Sociedad vs Benfica Foto:EPA-EFE/Juan Herrero

Na kraju je ostalo 1:1, pa italijanski tim ostaje na drugom mestu, a Union Berlin na poslednjem. Kada je reč o okršaju Benfike i Sosijedada, Španci su za poluvreme zaista ponizili velikana evropskog fudbala.

Poništeni golovi, promašen penal, dva gola za 11 i tri za 21 minut, sve to je obeležilo prvi deo igre u kom se činilo da Mikel Merino i Mikel Ojarzabal rade šta hoće na terenu.

Upravo je Merino bio strelac u šestom minutu na asistenciju Munjoza, a Ojarzabal pet minuta kasnije. Igrao se 15. minut kada je Merinu drugi pogodak poništen zbog slučajnog igranja rukom.

Merino je dobio dobru loptu, šutirao je i golman je odbranio. Tek odbijenu loptu je pogurao rukom nenamerno, ali je to sankcionisano. Ander Barenćea je majstorijom u 21. minutu i sjajnim udarcem iskosa povisio na 3:0, da bi u 29. minutu Brais Mendez promašio penal koji je fantastičnom piruetom iznudio Ojarzabal.

Benfika je u nastavku pogotkom Rafe Silve pomalo iznenađujuće uspela da smanji zaostatak na 3:1 u 49. minutu, ali nije uspela da uradi nešto više i ostala je poražena. Ostala je bez bodova u grupi D, gde Sosijedad ima deset bodova na prvom mestu.

Real Sosijedad – Benfika 3:1 (3:0)

(Merino 6, Ojarzabal 11, Barenćea 21 – Rafa Silva 49)

Stadion: Anoeta (San Sebastijan); Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Real Sosijedad: Remiro – Elustondo, Zubeldija, Le Norman, Munjoz – Mendez, Zubimendi, Merino – Kubo, Ojarzabal, Barenečea

Benfika: Trubin – Morato, Otamendi, Antonio Silva – Aursnes, Žoao Mario, Florentino, Neveš – Rafa Silva, Kabral, Di Marija

Standings provided by Sofascore

Napoli – Union Berlin 1:1 (1:0)

(Politano 39 – Fofana 52)

Stadion: Dijego Armando Maradona (Napulj); Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Napoli: Meret – Di Lorenco, Rahmani, Natan, Rui – Zambo Angisa, Lobotka, Zjelinski – Politano, Raspadori, Kvarachelija

Union Berlin: Renou – Leite, Bonuči, Džaekel – Rusilon, Laiduni, Kedira, Haberer, Juranović – Fofana, Beker

Standings provided by Sofascore

Napoli - Union Berlin 1:1, Real Sosijedad - Benfika 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar