EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Postoje neke situacije koje tokom godina zasene i sam fudbal i samu igru. Deluje da bi ono što je uradio Emilijano Martinezu moglo da uradi upravo to, iako smo po mnogima gledali najbolje finale Svetskog prvenstva u istoriji.

Patrik Vijera, trener fudbalera Kristal Palasa, istakao je da je slavlje Martineza „glupo“ i čak je otišao toliko daleko da tvrdi da je ocrnio pobedu Argentinu u finalu Mundijala nad Francuskom. To je donekle i očekivano jer i sam Vijera Francuz.

„Slike golmana koje sam vidio su malo pokvarile ono što je Argentina postigla na Svetskom prvenstvu. Mislim da nije bilo potrebe za tim. Ponekad ne možete da kontrolišete svoje emocije, ali mislim da je Martinez napravio nešto glupo na ceremonijama“, rekao je Viijera, koji je i sam bio šampion planete sa Francuskom 1998. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Martinez je najpre napravio haos za „Zlatnom rukavicom“ koju je dobio za najboljeg golmana turnira, a onda je na proslavi u Argentini nastavio da ismeva Kilijana Mbapea. Između ostalog nosio je plastičnu bebu sa kartonskim licem napadača Francuske.

To samo potvrđuje koliko su Francuzi strepeli od momka koji je postigao tri gola u finalu, a Martineza i po povratku u Englesku, u Aston Vilu čeka jedan poduži razgovor. Barem ga je tako najavio Unaj Emeri, trener ovog kluba.

Ameli Ude-Kaster, francuska ministarka sporta, bila je mnogo oštrija prema ponašanju Martineza.

„Smatram to jadnim. To je vulgarno, neprimereno i nedoraslo prilici“, poručila je i čak otišla toliko daleko da tvrdi „da se nije istaknuo kao pobednik, već jer se ponašao prilično loše“. Doduše, čak i da je sve ostalo zaboravljeno, neće biti zaboravljena njegova odbrana u 123. minutu finala kada je direktno sprečio Francusku da podigne trofej.

BONUS VIDEO Doček Argentinaca u Buenos Ajresu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar