marović
Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležiće sutra 29 godina od osvajanja istorijske titule prvaka Evrope u Bariju, a zvanični sajt kluba objavio je da je samo čuveni levi bek Slobodan Marović sačuvao originalni dres.

Marović, jedan od članova šampionskog tima, sačuvao je crveno-beli dres sa brojem tri kao uspomenu za ceo život, a pre nekoliko godina njegov dres poslužio je da bi se napravila replika.

PROČITAJTE JOŠ

„Odlučio sam i pre utakmice da dres, bez obzira da li mi pobedili ili izgubili, neću menjati ni sa kim. Rekao sam sebi da će mi to biti uspomena za ceo život, igram finale Kupa šampiona, to je nešto što se pamti. Naravno, desilo se da smo postali prvaci Evrope posle čega je usledilo i slavlje, navijača koji su ulazili na teren, novinari, fotoreporteri.. Svi su tražili da im damo dres. Moji saigrači su ili zamenili dres sa igračima Olimpika ili su poklonili nekom, ne razmišljajući verovatno koliko taj dres može značiti. Ja sam ga sačuvao, dres je ostao na meni“, izjavio je Marović.

Još jedna zanimljiva priča pratila je dres Crvene zvezde iz Barija – golmanski.

Naime, kapiten Stevan Stojanović poklonio je dres jednom italijanskom novinaru, ali je nedavno saznao da se dres u kojem je odbranio penal Manuelu Amorosu i podigao trofej nalazi kod jednog srpskog državljanina.

Stojanović je za klupski sajt otkrio da sad pokušava da otkupi svoj dres iz Barija, ali je takođe i srećan što barem zna gde se nalazi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram