Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Partizana Savo Milošević je postao tema javnih i tajnih razgovora zbog tema koje nemaju veze sa fudbalom, ali su tokom godina postane sastavni deo života i rada u domaćem sportu.

Najpre se pojavila informacija da je šef stručnog štaba beogradskog kluba na izlaznim vratima stadiona u Humskoj 1.

PROČITAJTE JOŠ

Saznanja portala „VestiRegiona“ o tome da bi Milošević mogao da postane trener Aston Vile se nisu pojavile ni u jednom britanskom mediju, ali su „prozujale“ srpskom javnošću i dale novu temu za razgovore i spekulisanje.

Dva dana kasnije – bombastični naslovi spremni da pokupe klikove zainteresovanih čitalaca.

„SKANDAL NA STADIONU JNA! Navijači Partizana ŠAMARALI Savu Miloševića u punom restoranu!“

„Grobari šamarali Savu Miloševića: Novi skandal u Humskoj, trener crno-belih pred odlaskom?“

„SAVO BLIZU ODLASKA: Navijači TUKLI Miloševića!“

„SKANDAL U HUMSKOJ „Grobari“ išamarali Miloševića u punom restoranu!“

Uz podnaslove – „užas“, „rastanak je neizbežan“, i tako dalje…

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Inicijalne informacije o tome da se „nešto desilo“, izneo je pre više od mesec dana novinar BIRN Slobodan Georgiev, navodeći da bi trebalo odgovoriti na pitanje „ko je tukao prvog trenera Sava“, kao i da akteri o tome neće govoriti zbog „zaveta ćutanja“.

Tada je takve navode u razgovoru za Nova.rs demantovao potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, navodeći da je „sa Savom svaki dan i da se to nije dogodilo“.

Više od mesec dana kasnije informacija o navodnom događaju se pojavila u beogradskim medijima, u već opisanom ruhu.

„Potpuna laž, ponovljena u mesec dana drugi put“, tvrdi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i fudbalske sekcije Milorad Vučelić za Nova.rs.

Komentar na sve je dao i potpredsednik Vuletić.

„Tabloidni modus operandi je prvo Sava Miloševića odselio u Birmingem, a Vuka Rašovića doselio iz Dubaija. Kada to zamešateljstvo pred buduće utakmice Kupa nije prošlo, onda je Sava pretukao u prepunom stadionskom restoranu, usred višednevne aprilske koronske zabrane kretanja, koji inače i ne radi od 2014. godine“, naveo je Vuletić za Nova.rs.

On je podsetio i na slučaj iz 2016. godine.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„To je isti metod koji je izmaštao postojanje Larsa Kristofera Olafsona, nepostojećeg portparola UEFA koji je tada „izbacio Partizan iz UEFA takmičenja“. Onoliko koliko postoji Lars, toliko postoje i pun restoran u doba korone i kafanski obračuni trenera i navijača“, istakao je Vuletić.

Na pitanje da li će se Partizan zvanično oglašavati ovim povodom, potpredsednik beogradskog kluba je odgovorio odrično.

„Ozbiljan klub, a Partizan je takav, ne želi da se bavi čaršijskim, posebno bugarskim pričama, ali će preduzeti odgovarajuće pravne korake kako bi zaštitio integritet prvog trenera i dignitet kluba“, rekao je Vuletić za Nova.rs.

Zbog medijskih navoda da je do navodnog sukoba došlo „pošto Milošević nije prisustvovao sastanku sa navijačima“, oglasila se i navijačka grupa koja na stadionu Partizana zauzima južnu tribinu.

„Još jedna izmišljena priča. Na sastanku koji pominju prisustvovali su i igrači i trener što se vidi na slikama. Lažne priče ne želimo da komentarišemo, ovo je dovoljno“, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, sastanak je održan 25. februara, kada je grupa navijača došla na terene sportskog centra „Partizan-Teleoptik“ kako bi uputila poruku igračima i stručnom štabu posle remija u duelu sa ekipom TSC u Senti.

Нашу подршку ће имати али хоћемо да гину за свети грб који носе на грудима, а не да играју као бабе и траже изговоре….

Posted by South Side – Јужна Страна on Уторак, 25. фебруар 2020.

U svetlu aktuelnih događaja, fudbaleri Partizana se pripremaju za nastavak sezone u Linglong Superligi, a u subotu od 17.30 igraju protiv Mladosti iz Lučana na svom terenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare