Foto: EPA-EFE/Maxim Shipenkov

Sedam minuta delilo je Marka Nikolića i Lokomotivu iz Moskve od plasmana u Ligu šampiona, ali će nekadašnji trener Partizana i njegova ekipa ipak morati da se zadovolje Ligom Evrope.

Još pre poslednjeg kola Nikolić i ekipa su obezbedili mesto u Ligi Evrope osvajanjem Kupa Rusije, pa su utakmicu poslednjeg kola protiv Urala dočekali relativno rasterećeno, s obzirom na to da Rubin iz Kazanja i Soči nisu mogli da ih ugroze.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, postojala je nada da mogu i do Lige šampiona, pa su protiv Urala, za koji igra nekadašnji vezista Crvene zvezde Branko Jovičić, izašli sa željom da dođu do pobede. I uspeli su da slave u dobroj meri zahvaljujući tome što su od 27. minuta imali igrača više nakon isključenja Poljaka Rafala Avgustinjaka, a kada je u 75. minutu i hrvatski internacionalac Danijel Mikšić morao na tuširanje.

Pobedonosni pogodak postigao je Dmitri Rubčinski u 89. minutu, pa su Lokosima bile potrebne dobre vesti iz Groznog, gde je Ahmat igrao protiv Spartaka.

I išlo je ka dobrom, pošto je Vladimir Iljin u 20. i 31. minutu zatresao mrežu Moskovljana.

Već početkom drugog poluvremena Holanđanin Kvinsi Promes je prepolovio prednost Ahmata, da bi u 83. minutu Nigerijac Viktor Mozes fantastičnim pogotkom doneo veliki bod Spartaku.

Tim remijem Spartak je stigao do 57. boda od početka sezone, pa je Lokomotiva, koja je sakupila 56, ostala na trećem mestu.

Tako će Zenit sezonu 2021/2022 započeti u grupnoj fazi Lige šampiona, Spartak iz Moskve će u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Lokomotiva kao osvajač Kupa će igrati grupnu fazu Lige Evrope, Rubin iz Kazanja će nastupiti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija, dok će poslednji ruski predstavnik u Evropi, ekipa Sočija, svoj debi na evropskom nivou imati u drugom kolu kvalifikacija za novoosnovano evropsko takmičenje.

Evropu, što se ruskih timova tiče, neće igrati CSKA iz Moskve, koji je završio sezonu na šestom mestu, Dinamo iz Moskve (sedmi), kao ni Krasnodar, koji je zauzeo očajno deseto mesto.

 

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar