Foto: Printscreen Youtube

Trener Lokomotive iz Moskve Marko Nikolić kaže da se za sada dobro oseća u klubu sa kojim je osvojio Kup Rusije, a izneo je i prognoze finala Kupa u Srbiji.

Njegova ekipa je pobedila Krila Sovjetov iz Samare sa 3:1 i time je Nikolić uzeo prvi trofej od dolaska na klupu moskovskog kluba prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

On je gostujući u emisiji „Probudi se“, na televiziji Nova S, pričao i o Zvezdi i Partizanu, njihovom okršaju u Kupu Srbije, ali i o tome kome je posvetio trofej osvojen u Rusiji.

„Posvetio sam trofej ocu i porodici koja je u Beogradu. Lepo je kad se osvoji trofej jer imaš kome da ga posvetiš. Onaj teži deo priče je da se on osvoji, a porodica je meni uvek na prvom mestu“, rekao je Nikolić.

Njemu su navijači lani okretali leđa zbog podrške treneru Juriju Sjominu, koji je sa Lokomotivom postao prvak države. Pisalo se i po medijima da ga prozivaju, ali Nikolić tvrdi da situacija nije bila toliko izražena u Rusiji, koliko kod nas.

„Mi partizanovci uvek kažemo ‘nikad nije lako, ali je uvek lepo’. Tako da, to je nekakav slogan naš, nije bilo mnogo teško. To se mnogo više potenciralo u medijima i moram da kažem, više u srpskim medijima. Već nekoliko meseci je ta slika potpuno drugačija. Na deset pozitivnih tekstova, mada to mene ne zanima, ali ima ljudi koji prate, izađe jedan negativan, a kod nas se po pravilu prenese taj jedan. To je valjda staro pravilo, da je loša vest samo vest, a da dobra i nije vest. Nisam osećao neki pritisak, više je to bila medijska priča koja se prepumpavala, osećam se dobro od prvog dana kad sam došao ovde“.

Najviše ga zanimaju i igrači i podrška iz kluba jer kaže da u poslu trenera postoje merljivi rezultati, a sviđanje ili nesviđanje je manje važno.

„Uvek sam imao odličnu saradnju sa novinarima. Nikad nisam imao probleme i mislim da sam uvek bio zahvalan sagovornik. Imam dobre odnose sa nekolicinom vaših kolega posebno. Ko prođe kroz Srbiju, to je odlična škola, univerzitet i za najveći neki nivo košarke, fudbala. Pogotovo ko prođe kroz Partizan ili Zvezdu. To je deo posla i za mene nije tema. Za mene je tema što je ovo treća zemlja gde radim kao trener i što osvajam treći Kup. Srećan sam zbog igrača, saradnika i što sam u prvoj godini u jakoj zemlji kakva je Rusija napravio rezultat“, dodaje Nikolić.

Prisetio se i svog velikog rezultata od pre četiri godine, kada je s Partizanom osvojio titulu, iako je zaostajao pred plej-of nacionalnog prvenstva.

Tada je osvojio i duplu krunu, zahvaljujući golu Nikole Milenkovića u finalu Kupa sa Crvenom zvezdom.

„Prvo, ta 2016/2017, ta sezona je najdraža u mojoj trenerskoj karijeri i nešto što se neće zaboraviti. Nadam se da to neće biti neka istorija i tako doveka, nego da će Partizan brzo imati snage da napravi nešto slično. Želim im od sveg srca“.

Svestan je da mu posao na klupi Lokomotive može „sutra“ da bude završen, ali ponavlja da bi voleo da ostane u Lokomotivi.

„Zadovoljan sam ovde, svako ko se odlučio da se bavi ovim zna da je jedna tačka definicija – a to je da je nestalan posao. Bilo je situacija kad sam bio prvi i bio sam smenjivan, ali i kada nisam, a imao sam podršku. U principu imam dobar odnos sa ljudima u klubu, osvojili smo Kup i dobro je raspoloženje. Imamo još dva dana i jednu utakmicu u nedelju da izborimo kvalifikacije za Ligu šampiona. Imamo niz od 12 pobeda, jednu nerešenu i jedan poraz u 14 utakmica. Daleko smo najbolji u Rusiji kad je rezultat posle priprema u pitanju. Moj fokus je još jedna utakmica, a posle toga, zašto da ne. Raspoložen sam da ostanem, ali to se stvarno nikad ne zna“, kaže Nikolić.

Osvrnuo se i na finale ovogodišnjeg Kupa do kog su još jednom stigli Zvezda i Partizan i igraće 25. maja.

„Naravno da pratim i da ne mogu da budem objektivan. Navijam za Partizan i želim im da osvoje Kup. Uveren sam da će tako biti, iako je Zvezda jako dobra ove godine sa Dekijem Stankovićem. On je moj drug i radi dobar posao, to je jasno. Imaju dobru ekipu i atmosferu, Partizan igra dobro i stabilno, sa Saletom Stanojevićem sam stalno na vezi. Stabilizovao je Partizan, pa su to dve najbolje ekipe ove godine. U derbiju nema favorita, ali je pritisak veći na Zvezdi jer dugo nije osvojila duplu krunu, a s druge strane znam i kakav je Partizan i Saša kao trener“, napomenuo je Marko Nikolić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar