Foto: EPA-EFE/Maxim Shipenkov

Marko Nikolić je od starta imao težak zadatak u Lokomotivi, da se izbori za poverenje, koje je posebno poljuljano posle debakla od Krasnodara.

Prethodnog vikenda, Nikolićeva Lokomotiva pretrpela je težak debakl sa 5:0, zbog čega je naš stručnjak bio na udaru ruskih medija, čak i karikatura.

PROČITAJTE JOŠ

Andrej Červičenko, ruski biznismen i bivši predsednik Spartaka i Himkija, nije štedeo talentovanog stručnjaka, koji je vodio Partizan, Rad i Videoton.

„Ako mene pitate, dao bih mu otkaz. Da budem iskren, ne vidim po čemu se Nikolić ističe. Čim su ga doveli, odmah sam pitao zašto je bolji od Sjomina. Ali nisam dobio odgovor na pitanje. Po mom mišljenju, on nije bolji u odnosu na Sjomina“, rekao je Červičenko, usput najavivši da očekuje promenu trenera ili uprave, ili čak i jednog i drugog.

Posle meča, Nikolić je prokomentarisao poraz na način koji se nije dopao javnosti u Rusiji.

„Počeli smo loše, napravili smo grube greške, ali ako pogledate statistiku, bio je to ravnopravan meč. Šutevi na gol, posed lopte, a rezultat je 5:0. Moramo da razmislimo o tome, Krasnodar je tim koji ne odustaje od igre posle dva gola. Imaju brzo igrače, a ne možemo ovako da počnemo meč. Dali smo previše poklona protivniku“, rekao je posle duela Nikolić.

Zbog toga, napao ga je bivši predsednik Lukomotive Nikolaj Naumov.

„Lokomotiva se pretvara u osrednju ekipu, nikakvu, kakvi su igrači, takav je i tim. Za to su krivi trenerski štab i klupsko rukovodstvo. Predvideo sam ovo i rekao da ne treba očekivati ništa dobro. Mi ćemo sećati drugog mesta sa Sjominom kao bajke, a biće samo gore. Pogledajte šta Nikolić priča, on ne zna gde se nalazi. Govori da smo imali istu statistiku, a bilo je 0:5. To je kao vic, izgubili smo sa 5:0, a onda obećamo navijačima da ćemo biti bolji“, oštar je bio Naumov.

On se setio još dve utakmice za koje optužuje Nikolića.

„Sad je vidljiv potpuni neuspeh rukovodstva. Oni su pozvali trenera i napravili kadrovske promene. Za ovo treba biti odgovoran, 5:1 od Dinama i 3:1 od Salcburga, sada i 5:0 protiv Krasnodara. Ono što me ubija je to što stručni štab ne misli da se nešto strašno dešava. Sve su uništili i sve je u redu. Ako se ovako nastavi, trebaće godine da se sve popravi“, naveo je Naumov.

Lokomotiva je sada sedmi tim lige, sa 28 bodova, a naredni meč biće važan Nikoliću, gostuje 11-plasiranom Himkiju 17. decembra.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar