Maradona
Foto: EPA-EFE/Demian Alday Estevez

Dijego Armando Maradona, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, primljen je u bolnicu nedaleko od Buenos Ajresa.

Argentinac koji je nedavno proslavio 60. rođendan hospitalizivan je zbog simptoma depresije.

PROČITAJTE JOŠ

To se dogodilo svega tri dana pošto je proslavio rođendan.

AP je saznao iz dobro upućenog izvora bliskog Maradoni koji je zahtevao anonimnost da zdravstveno stanje velikog fudbalera nije „ozbiljno“.

„Već nedelju dana je veoma tužan i odbija da uzima hranu“, rekao je AP izvor.

Kako je navedeno, Maradonin lični lekar Leopoldo Luke je odveo bivšeg fudbalera u bolnicu u La Plati, 40-ak kilometara južno od Buenos Ajresa.

To je učinjeno kako bi Maradona bio podvrgnut detaljnim medicinskim pregledima.

Prošlog petka argentinski fudbaler napunio je 60 godina i tog dana pojavio se sa timom Himnasija koji trenira na utakmici protiv ekipe Patronato, koji je njegov tim dobio sa 3:0.

Međutim, on je napustio stadion pre kraja prvog poluvremena, što je izazvalo brojna nagađanja o njegovom zdravstvenom stanju.

Nešto kasnije, njegov lekar Luke negirao je da je Maradona zaražen koronavirusom, ali je potvrdio da se njegov pacijent izolovao u svojoj kući nakon što je saznao da je jedan od saradnika testiran pozitivno.

„On nema dovoljno energije, njegov rođendan je, u izvesnom smislu iskomplikovao njegovo opšte zdravstveno stanje. Hoću da ga rehidriram u naredna tri dana, da vidim kako će da odreaguje i da potom prilagodim njegovu terapiju. Ovo nije urgentna situacija“, rekao je Luke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare