Mančester
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester junajted je drugi put u aktuelnoj premijerligaškoj sezoni savladao gradskog rivala Siti (2:0), a pogotke za "đavole" postigli su Marsijal u 30. i Mektomini u 90+6. minutu.

Posed lopte, tabela i sve druge brojke padaju u vodu – Junajted je gazda Mančestera!

Pogotkom Entonija Marsijala izabranici Ole Gunara Solskjera najavili su pobedu nad gradskim rivalom, a sve dileme razrešio je Mektomini posle velike greške Edersona u sudijskoj nadoknadi, pa su „đavoli“ dopisali desetu takmičarsku utakmicu bez poraza u nizu.

Igrači Junajteda su očigledno ove sezone našli recept za Siti koji su pred više od 73.000 gledalaca savladali treći put u četiri susreta ove sezone.

Domaćin je gol koji se ispostavio kao prelomni postigao u 30. minutu posle maestralnog poteza Bruna Fernandeša koji je lob pasom nadmudrio Aguera i Gundogana i proigrao Marsijala, a francuski napadač bio je koncentrisan i neumoljiv oči u oči sa Edersonom. Pogodak pred punim Old Trafordom je 15. ovosezonski drugom strelcu Mančester junajteda koji je Edersona matirao i u prvom ligaškom susretu ove sezone završenom 2:1 u korist „đavola“.

Gol zaostatka motivisao je izabranike Pepa Gvardiole da još ofanzivnije krenu ka golu Davida de Hee, ipak izostanak povređenog Kevina de Brujnea je značajno uticao na igru „građana“ koji su u 48. minutu uspeli da zatresu mrežu rivala, ali je gol Aguera poništen zbog ofsajda od nekoliko centimetara u kojem se našao Argentinac.

Osim VAR tehnologije, glavobolje gostujućim navijačima zadavali su i golmani oba tima. De Hea sjajnim intervencijama, među kojima je odbrana udarca Gabrijela Žezusa u 75. minutu, a Ederson amaterskim greškama koje je na kraju naplatio Mektomini. Škotski fudbaler iskoristio je u šestom minutu sudijske nadoknade poklon dodavanje brazilskog čuvara mreže i sa oko 40 metara pogodio prazan gol čime je postavio konačan rezultat.

Pobedom nad velikim rivalom Junajted je napravio značajan korak ka mestu koje vodi u Ligu šampiona i dodatno odaljio aktuelnog šampiona od odbrane titule.

Premijer liga, 29. kolo

Nedelja:

Čelsi – Everton 4:0 (2:0)

(Maunt 14, Pedro 21, Vilijan 51, Žiru 54)

Mančester junajted – Mančester siti 2:0 (1:0)

(Marsijal 30, Mektomini 90+6)

Subota:

Liverpul – Bornmut 2:1 (2:1)

(Salah 25, Mane 33 – Vilson 9)

Arsenal – Vest Hem 1:0 (0:0)

(Lakazet 76)

Kristal Palas – Votford 1:0 (1:0)

(Aju 28)

Šefild junajted – Norič 1:0 (1:0)

(Šarp 36)

Sautempton – Njukasl 0:1 (0:0)

(Sen Maksimen 79)

Vulverhempton – Brajton 0:0

Barnli – Totenhem 1:1 (1:0)

(Vud 13 – Ali 50p)

Ponedeljak:

Lester – Aston Vila 21

Premijer liga tabela
Foto: Printscreen