Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester junajted ima problem sa igračima u izolaciji koji psihički sve teže podnose to što su u višenedeljnom karantinu.

Kako prenose ostrvski mediji, klub sa „Old Traforda“ suočen je sa nizom neobičnih situacija, jer su igrači kod kuće imali incidente, pa je došlo čak i do lakših povreda.

Kako su mnogi sami, prinuđeni su i da nauče da kuvaju. Iako su dobili detaljne savete klupskih nutricionista kako da se hrane, ispostavilo se da pojedinci nemaju uopšte talenta u kuhinji, pa su zaradili i opekotine!

PROČITAJTE JOŠ:

Ništa manje bizarna nije ni vest da je jednog neimenovanog igrača kluba sa „Old Traforda“, ujeo pas, pa je morao da zatraži intervenciju lekara.

Otuda su u klubu bili prinuđeni da angažuju psihologa i psihijatra kako bi u video razgovorima pomogli igračima koji pokazuju izvesne znake anksioznosti i depresije.

Doktor Junajteda Stiv Meknejli je izjavio je će po povratku na trening, klub morati da posveti maksimalnu pažnju mentalnom zdravlju igrača.

„Ako sve bude išlo po planu i vratimo se u narednih mesec do dva grupnom treningu, to će biti pozitivna stvar. Što ovo duže traje, teže je igračima i moraćemo biti aktivniji kako bi im pomogli u mentalnoj pripremi. Ne želimo da im bude neprijatno, ali kao osoblje imamo obavezu da pomognemo i sa te strane. Trening je intenzivna stvar i to će im nedostajati, ta pozitivnost i šala na terenu. Znam da to rade i u WhatsApp grupi, ali nije isto“, rekao je Meknejli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram