Foto: Screenshot Youtube/ Face TV

Zdravko Mamić, nekada prvi čovek Dinama iz Zagreba, nedavno je osuđen zbog izvlačenja novca iz kluba na šest i po godine, ali je u Bosni i Hercegovini odradio jedan od najemotivnijih intrevjua.

Mamić je u jednom trenutku zaplakao zbog sudbine naroda na Balkanu, a govorio je i sopstvenoj prošlosti.

„Shvatio sam šta su te megasile radile, ubijale svoju braću jer smo mi svi građani sveta braća. Ubijali ih kao pse, mačke, životinje, divlje svinje. Svedočio sam svojim očima kako su te zveri, ti hohštapleri svetske nazovi demokratije što su radili ovim narodima, a mi se, budale, međusobno tučemo i plačkamo. Evo, toga sam se setio, svoje mamice, sestrične, ujaka“, rekao je Mamić u emisiji „Face“ i isprva je jedva zadržao suze.

Nakon toga je sve pokuljalo iz njega.

„Kad sam bio mali, deda je dućan u Pitomači, ja bih došao za ferije, a on bi mi dao dinar-dva, ja bih kupio karamelu, mislio sam da sam Boga video. Ovo je prvi put da sam zaplakao otkako sam u BiH. Mama mi ima 90 godina. Žena ne ispušta očenaš iz ruku. Kaže mi, sine, tvoja majka neće umreti, neće dati da me se pokopaju, živeću dok tebe ne dočekam. U subotu je slavila rođendan u Zagrebu u krugu porodice. Znate, nije to pošteno, ostajali su ljudi ovde bez čitavih porodica pa ne plaču, ja imam za deset života i ne plačem što bih trebao sutra u zatvor ili što me nepravedno progone“, iskoristio je priliku Mamić da osvrne i na kaznu.

Zaplakao je misleći na majku.

„Plačem, jer mi ne daju da zadnje trenutke života moje majke provedem uz nju, u njenom naručju, da joj ispričam koliko sam je voleo, da joj se izvinim za sve one sitne krađe kada sam joj uzeo novac iz novčanika, kad sam prodao njen lančić da bih neku devojku izveo i počastio, da joj kažem, majko, hvala ti na svemu. O ocu sam ispričao, kako je radio na obnovi Jugoslavije kao klinac sa 16 godina… Ja sam bio već obrtnik sa šest godina, u selu sam iznajmio konjska kola sa zapregom, onda bih razvozio kukuruz i pšenicu po silosima. Seoskom gazdi bih platio najam. Razliku bih zadržao za sebe. Ceo život sam radio, stvarao, desetine hiljada radnih mesta sam stvorio. Nikad nijedno moje ulaganje, obrt, nije propalo, a sad me proganjaju kao zadnjeg kriminalca“, jecajući je jedva izgovorio Mamić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram