Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su u polufinalu Kupa Srbije porazom od Partizana, a izuzev Milana Borjana, malo ko od igrača je ostavio pozitivan utisak. Sa druge strane, daleko najveće razočarenje je Ričmond Boaći koji je bio ubedljivo najslabija karika šampiona Srbije.

MILAN BORJAN – 7

Kapitenski, maksimalno smiren i koncentrisan od prvog do poslednjeg zvižduka. Uvek odlično postavljen, zbog čega je s lakoćom zaustavljao udarce Partizanovih fudbalera.

Kod gola Natha bio je „pokriven“, kasno je video loptu i stiče se utisak da nije mogao bolje da reaguje.

MARKO GOBELJIĆ – 6

Prečesto ga je vukla lopta napred, pa je kasnio da se dobro postavi i sinhronizuje sa saigračima u poslednjoj liniji, Degenekom, Milunovićem i Rodićem.

Ušao je u meč čvrsto, ratnički u njegovom prepoznatljivom stilu, na momente se činilo da je njegova desna strana pod kontrolom, ali ponovo je i kod gola Natha kasnio s povratkom u svoj šesnaesterac.

Derbi kao takav: Kockanje se isplatilo Miloševiću, Dekiju ne 

DEGENEK MILOŠ – 6

Dobro se štoper Zvezde nosio s ofanzivcima crno-belih, ali ga je „slomio“ Sadikov maestralni lažnjak i zatresla se mreža.

Morao je bolje da reaguje kada ga je napao Nigerijac, taj detalj je prelomio polufinale Kupa Srbije.

NEMANJA MILUNOVIĆ – 6

Loše je otvorio meč, „zaplivao“ u jednom građenju sa Sadikom, koji je bez ikakve dileme bio centralna figura u Humskoj, ali se posle toga konsolidovao.

S lakoćom je dobijao vazdušne bitke sa Sadikom, Sćekićem. Pokušao je i napred nešto da uradi prilikom prekida, ali nije imao sreće.

MILAN RODIĆ – 5,5

Iskusni levi bek, njegovog kalibra, nije smeo sebi da dozvoli žuti karton već u devetom minutu. Zbog toga je morao da igra pod pritiskom ostatak meča i nije smeo da ulazi u duele punim intenzitetom.

Osetilo se to i te kako u poslednjoj liniji.

Mogao je i morao Rodić dosta bolje, nedostajali su i njegovi prodori i centaršutevi po levoj strani od kojih bi profitirao neko od napadača.

DUŠAN JOVANČIĆ – 6 (od 65. Gavrić)

Trud i želja bili su na najvišem nivou. Držao je sredinu, borio se lavovski sa Zdjelarom za prevlast na centru, ali je nedostajalo da konkretnije poveže vezni red s napadom. Mada mu nije bilo lako jer je Boaći bio u „autu“, a Vukanović nije mogao sam da izadje na kraj s Ostojićem i Pavlovićem.

NJEGOŠ PETROVIĆ – 6 (od 83. Jovičić)

Navikao je sve na odlična izdanja, ali protiv Partizana, kada je to najpotrebnije u „utakmici svih utakmica“, Zvezdi je falio „onaj“ Njegoš Petrović što može da postigne gol, ili barem da pokuša nekim dalekometnim udarcem. Vodio je bitku s Natkom, koji ga je „dobio“ na iskustvo.

MIRKO IVANIĆ – 6 (od 76. Radulović)

Delovalo je da će Ivanić, koji je motor Crvene zvezde od restarta fudbala u Srbiji, nastaviti tamo gde je stao protiv Indjije i Rada, kada je imao ukupno dva gola i tri asistencije, no to se nije dogodilo. Dobro je otvorio utakmicu, pravio je probleme na levoj strani, ali su ga ubrzo Partizanovi defanzivci „zaključali“.

Nedostajao je neki lucidan potez, dribling, završni pas, nešto što bi donelo Zvezdi prevagu i nadu da moze da nastavi da sanja san zvan „dupla kruna“.

EL FARDU BEN – 6

I dalje se trese stativa posle slobodnog udarca koji je izveo reprezentativac Komorskih ostrva, a Stojković prstima dokačio loptu. Ipak, premalo od čoveka koji je navikao „delije“ na golove i asistencije. Morao je jače i više.

Foto: Starsport

RIČMOND BOAĆI – 5 (od 65. Tomane)

Totalno je van forme. Ne liči na sebe i najslabija je karika Crvene zvezde. Daleko je čak i da udje u šansu, a kamoli da postigne gol. Zato i ne čudi što ga je trener Dejan Stanković izveo iz igre već u 65. minutu.

ALEKSA VUKANOVIĆ – 6

Trudio se, nudio se saigračima, ali nije dobio pravu loptu. Previše snage je potrošio na „rvanje“ sa Pavlovićem i Ostojićem. Previše je bio i ledjima okrenut od gola Stojkovića.

IZMENE:

ANTONIO MENDEŠ TOMANE od 65. minuta – 6

Portugalac se stopio u sivilu crveno-belih. Iako mu nije bilo teško da pruži bolju partiju od Boaćija, bio je potpuno nevidljiv u ofanzivi.

ŽELJKO GAVRIĆ od 65. minuta – 6

Nije doneo potrebnu ubojitost i svežinu po boku. Pružio je prosečnu partiju dovoljnu tek za prelaznu ocenu.

ANDRIJA RADULOVIĆ od 76. minuta – neocenjen

Dobio je veliku čast i značajno iskustvo prilikom da u poslednjih 14 minuta igre i još 12 sudijske nadoknade oseti čar derbija. Ipak, nedovoljno je proveo na terenu da bi bio ocenjen.

BRANKO JOVIČIĆ od 83. minuta – neocenjen

Prekratko je vezni fudbaler bio na terenu da bi se stekao konkretan utisak.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar