Birmančević slavi gol protiv Ludogoreca, Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT

Fudbaleri Malmea, Benfike i Jang Bojsa plasirali su se u Ligu šampiona posle revanš mečeva plej-ofa odigranih u utorak uveče.

Veljko Birmančević je sa svoja dva pogotka u dva meča, odveo Malme u elitu, iako je u revanšu švedski klub poražen sa 2:1 od bugarskog Ludogoreca.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom meču u Švedskoj bilo je 2:0 za Malme i to će se ispostaviti dovoljnim da taj klub i uprkos porazu ode dalje.

Jang Bojs je pobedio Ferencvaroš 3:2, a mađarski klub je eliminisan posle identičnog poraza i u prvom meču 3:2.

U Ajndhovenu je Benfika sačuvala prednost iz prve utakmice u kojoj je pobedila PSV sa 2:1, pošto je sada bilo 0:0.

Birmančević je u prvom meču protiv Ludogoreca postigao prvi pogodak u 26. minutu za 1:0, a ovog puta je iz slobodnjaka bio precizan za 1:1 u 42. minutu.

Ludogorec je poveo pogotkom Antona Nedialkova u desetom minutu, dok je Malmeu jedan gol samo šest minuta kasnije poništen zbog ofsajda, posle pregledanja VAR snimka.

To nije omelo Birmančevića da poravna rezultat i natera Bugare da opet moraju da postignu dva gola. Oni su dali samo jedan, jer je Pijero Sotiriju bio precizan s penala, posle igranja rukom fudbalera Malmea u svom kaznenom prostoru.

Taj rezultat je ostao do kraja na snazi, pa je Malme otišao dalje. Ferencvaroš je meč protiv Jang Bojsa završio s igračem manje, pa nije ni mogao više od 2:2.

Mađari su gubili od petog minuta kada je pogodio Sedrik Zesiger, ali su preokrenuli u rasponu od devet minuta. Najpre je u 18. na 1:1 poravnao Henri Vingo, a onda je na 2:1 okrenuo Rajan Mae u 27. minutu.

Jang Bojs je stigao do izjednačenja u 56. minutu pogotkom Kristijana Fasnahta. Mađarskom timu je bio potreban bar još jedan gol za produžetke, a kako je u 64. minutu isključen Aisa Laiduni zbog dva žuta kartona u roku od pet minuta, Ferencvaroš je ispao.

Džordan Sjebačeu imao je šansu da i pre sudijske nadoknade otkloni sve dileme u vezi sa prolaskom dalje, ali je igrač Jang Bojsa promašio penal u 70. minutu. Konačan rezultat postavio je Feliks Mambimbi, golom u 93. minutu.

PSV nije uspeo da nadoknadi 1:2 iz prvog meča, uprkos tome što je Benfika od 32. minuta imala igrača manje. Tada je „pocrveneo“ Lukas Verisimo, ali su Portugalci uspeli da se odbrane od napada Zahavija, Vertesena i Maduekea i da prođu dalje.

U sredu se igraju još tri utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona i tada igraju Brondbi protiv Salcburga (1:2), Dinamo Zagreb protiv Šerifa iz Tiraspolja (0:3) i Šahtjor Donjeck protiv Monaka (1:0).

BONUS VIDEO: Dragović objašnjava zbog čega je došao u Crvenu zvezdu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar