Mačva Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je slavila na gostovanju u Šapcu, pošto je savladala Mačvu sa 3:0 u 25. kolu Linglong Superlige i taj meč ste mogli da pratite iz minuta u minut uz Nova.rs.

Junak je bio dvostruki strelac i asistent El Fardu Ben, a pitanje pobednika rešeno je u prvom poluvremenu. Srpski šampion je napravio novi korak ka odbrani trona posle podele plena i 0:0 u večitom derbiju na Marakani.

Slavila je Zvezda i na četvrtom prvenstvenom meču u Šapcu, gde je eliminisana u Kupu pre dve godine. Ovaj put je Ben uz pomoć Tomanea i Babića sprečio bilo kakvo iznenađenje, a susret je obeležio i povratak Branka Jovičića koji se našao na terenu prvi put od jula prošle godine.

Trener Dejan Stanković napravio je određene promene i malo iznenadio startnom postavom protiv Mačve. Odlučio je da u startnih 11 izostavi Nemanju Milunovića i Dušana Jovačića, nije bilo ni povređenih Milana Rodića i Ričmonda Boaćija u odnosu na derbi, a promenio je i formaciju.

Crveno-beli su igrali u sistemu 3-4-1-2, umesto u dosadašnjem 4-2-3-1, što je dalo rezultat. Ben je bio prilično raspoložen, pa se u 19. minutu majstorskim udarcem iz slobodnjaka pobrinuo za vođstvo.

Isti igrač je i u 32. zatresao mrežu glavom na centaršut Tomena, da bi pet minuta kasnije iz prekida omogućio Babiću da se upiše u strelce za konačan ishod. U drugom delu su gosti potpuno usporili i rutinski priveli meč kraju.

Mačva – Crvena zvezda 0:3 (0:3)

Stadion: Mačve. Sudija: Dragan Čolović.

Strelci: Ben u 19. i 32, i Babić u 37. minutu

Mačva: Živković – Pejović, Jovanović, Ristivojević, Tošić – Ivić, Ilić (od 46. Mihajlović) – Dukić (od 64. Zukanović), Adamović, Milinković (od 71. Obrovac) – Gigić.

Crvena zvezda: Borjan – Degenek, Babić, Pankov – Gobeljić, Petrović Nikolić (od 58. Jovičić), Gavrić (od 71. Simić) – Ben – Pavkov, Tomane (od 77. Garsija).

Superliga 25. kolo

Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)

(Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37p, Šapić 72 – Denković 66)

Subota:

Mačva – Crvena zvezda 0:3 (0:3)

(Ben 19, 32, Babić 37)

Napredak – Proleter 0:0

Rad – TSC 3:4 (1:3)

(Kaluđerović 4p, 89, Busnić 70 – Zec 25, Lukić 26, Silađi 45+4, Tumbasević 69)

Radnik – Javor 2:0 (1:0)

(Pavlov 27, Mitošević 80)

Vojvodina – Mladost 2:1 (0:0)

(Čović 66, Zečević 76 ag – Šatara 82)

Partizan – Radnički 20

Nedelja:

Inđija – Voždovac 14

90′ KRAJ! POBEDA ZVEZDE U ŠAPCU

Nije bilo promene rezultata u drugom poluvremenu, pa je Zvezda sa 3:0 odnela sva tri boda sa gostovanja Mačvi – junak El Fardu Ben.

83′ Zvezda lagano privodi meč kraju

Prilično je Zvezda usporila ritam u nastavku usled velike prednosti iz prvog poluvremena… U veoma mirnom ritmu se ulazi u samu završnicu utakmice u Šapcu.

77′ Poslednja Zvezdina izmena

Sve tri promene napravio je Stanković, a poslednji je sa klupe ušao Mateo Garsija, dok je meč završen za Tomanea.

71′ Simić zamenio Gavrića

Drugu izmenu napravio je Dejan Stanković i šansu je dobio Veljko Simić umesto Željka Gavrića. Poslednja izmena i u domaćem timu – za Mačvu će do kraja igrati Obrovac umesto Milinkovića.

68′ Dobar pokušaj Jovičića

Odlično je Ben izbacio Jovičića koji je iskosa sa leve strane loše šutirao iz dobre situacije sa ivice kaznenog prostora…

64′ Druga izmena u Mačvi

Trener domaćina Dragan Aničić poslao je na teren Zukanovića, momka koji je prošao Zvezdinu omladinsku školu, umesto Dukića.

Zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

63′ Ben umao do het-trika

Mogao je Ben da postigne i treći pogodak na meču posle gužve u petercu Mačve, ali je loptu poslao preko prečke.

58′ Jovičić prvi put na terenu posle povrede

Vratio se Branko Jovičić i zaigrao prvi put od povrede zamenivši Nikolića. Podsetimo, borbeni vezista bio je van stroja od jula prošle godine.

54′ Žuti karton za Ivića

Baš oštar prekršaj Ivića nad Veljkom Nikolićem sa leđa, pa je fudbaler Mačve požuteo zbog faula nad talentovanim vezistom Zvezde.

51′ Ben za Pavkova – pored gola

Prošao je Ben po levom krilu i centrirao za Pavkova koji glavom šutira pored gola.

49′ Gobeljić pokreće Zvezdu u nastavku

Odličan prodor Gobeljića po desnoj strani, ali je uspeo Tošić da interveniše i zaustavi napad crveno-belih.

46′ POČELO JE DRUGO POLUVREME

Prva izmena u Mačvi, umesto Stefana Ilića na terenu je Branko Mihajlović.

45′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Deluje da je Zvezda već u prvom delu rešila pitanje pobednika… Ben je dva puta matirao Živkovića i asistirao Babiću koji se upisao u strelce za ubedljivu prednost na gostovanju Mačvi.

37′ GOOOOOL! Babić strelac za 3:0

Posle dva gola stigla je i asistencija Bena koji je definitivno obeležio prvo poluvreme u Šapcu… Zvezdin ofanzivni vezista je iz prekida pogodio Srđana Babića koji se glavom pobrinuo za vođstvo Zvezde od 3:0.

32′ GOOOOOOL! Ben za Zvezdinih 2:0

Lepo je Veljko Nikolić prebacio odbranu Mačve i na levom krilu pronašao Tomanea koji je idealno centrirao do Bena, a on je glavom prosledio loptu u mrežu za 2:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

29′ Požuteo i Pavkov

Nepotrebno je Milan Pavkov dobio žuti karton jer je šutnuo loptu posle zvižduka sudije Čolovića… On je prvi opomenuti igrač Zvezde.

28′ Uklizavanje Babića u odsudnom trenutku

Malo je nedostajalo da se Petar Gigić nađe oči u oči sa Borjanom, ali je Srđan Babić uklizao u pravo vreme i sprečio zicer Šapčana.

25′ Pokušaj Mačve i nešto grublja igra

Secka se igra čestim i prilično grubim faulovima… Mačva je nešto agilnija posle primljenog pogotka, samo je Adamović loše centrirao i nije uspeo da ugrozi Borjana. Potom je stradao Njegoš Petrović zbog čega je levi bek domaćina Tošić dobio žuti karton.

19′ GOOOL! Ben za vođstvo Zvezde u Šapcu

Sjajno je El Fardu Ben izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, malo udesno, i pogodio ugao u kojem je stajao Živković, ali je golmana Mačve uhvatio na „krivoj“ nozi jer je krenuo iza živog zida. Vodi Zvezda 1:0.

15′ Žestok faul Nikolića

Neoprezan je bio mladi Veljko Nikolić, zgazio je na zglob jednog igrača Mačve – bez ozbiljnijih posledica, iako je izgledalo vrlo bolno.

12′ Otvorena igra

Uopšte nije Mačva orjentisana samo na defanzivu, naprotiv, imala je nekoliko dobrih pokušaja preko Ilića na desnoj strani, ali je Borjan bio priseban.

8′ Zvezda u sivom

Inače, fudbaleri Crvene zvezde na ovoj utakmici igraju u kompletno sivoj opremi.

5′ Velika šansa za Pavkova

Odličan meč na samom početku… Gobeljić je dobro prošao i centrirao na Pavkova koji je loše reagovao iako je bio usamljen. Promašio je „čist“ zicer snažni napadač…

4′ Po jedna opasnost na obe strane

Najpre je Gavrić proigrao Bena koga je zaustavila odbrana Mačve, dok je na drugoj strani prošao Ilić pored Degeneka, ali je Borjan pravovremeno intervenisao.

1′ POČELA JE UTAKMICA!

Zvezda Mačva Veljko Nikolić
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

15.40 Opcija i sa četvoricom u odbrani

Manje je verovatno da će Zvezda ipak igrati sa četvoricom u odbrani, jer nema izrazitog levog beka. To je bila situacija u derbiju po izlasku Rodića, ali je tada Degenek prešao na njegovu poziciju.

Sada bi Gobeljić mogao da bude levo, Babić i Pankov ili Degenek kao štoperi, a desno neko od poslednje dvojice. Ipak, izvesnije je da će Zvezda biti u formaciji sa trojicom defanzivaca u liniji, te Gobeljićem i Gavrićem po boku.

15.34 Kako će izgledati crveno-beli u Šapcu?

Odlučio je Stanković da u startnih 11 izostavi Nemanju Milunovića i Dušana Jovačića, a nema ni povređenih Milana Rodića i Ričmonda Boaćija u odnosu na derbi.

Odbrambeni trio čine Degenek, Babić i Pankov, po boku će delovati Gobeljić i Gavrić, u sredini Petrović i Nikolić, a Ben odmah iza najisturenijih Pavkova i Tomanea.

15.32 Stanković u novoj formaciji i sa dva špica

Dobro je Dejan Stanković „promešao karte“ nakon večitog derbija i rešio da u Šapcu zaigra sa dva špica. Izvesno je promenio i formaciju, iz 4-2-3-1 i 3-4-1-2.

Zvezda će protiv Mačve igrati u sastavu: Borjan – Degenek, Babić, Pankov – Gobeljić, Petrović, Nikolić, Gavrić – Ben – Pavkov, Tomane.

15.30 Dobro došli

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo u kojem ćemo ovaj put pratiti meč 25. kola Linglong Superlige između Mačve i Crvene zvezde u Šapcu. Početak je u 16 časova.