Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Luka Jović se vratio treninzima Real Madrida.

„Kraljevići“ su u jednom momentu bili u ozbiljnom rezultatskom ambisu. Poraz od Šahtjora u Ligi šampiona (2:3) rasplamsao je priče da bi Zinedin Zidan uskoro mogao da bude smenjen, a onda se sve preokrenulo.

PROČITAJTE JOŠ

Najpe je „kraljevski klub“ slavio protiv Sevilje sa 1:0, zatim je i Borusija iz Menhengladbaha platila ceh (2:0) i tako se osmeh vratio na lice igračima i treneru. Na kraju su završili kao prvi u grupi B Lige šampiona, a u Primeri nastavili da dele packe.

Srušili su Atletiko u gradskom derbiju sa 2:0, a onda je na kolena pao i Atletik Bilbao (3:1) koji je poslednjih godina znao da im zada ozbiljne glavobolje.

Luka Modrić, Kazemiro i Karim Benzema podigli su još jednom klub iz nokdauna, a sada su stigle nove dobre vesti.

Treninzima su se priključila najskuplja pojačanja u letnjem prelaznom roku 2019. godine, pa će i Eden Azar i Luka Jović biti spremni za meč sa Ejbarom (nedelja, 21 čas).

Jović se u sastavu nije našao od 8. novembra kada se vratio sa reprezentativne pauze, a prvo testiranje je pokazalo da je pozitivan na koronavirus. Taman što je to prošlo, Jović je doživeo povredu mišića. Ponovo trenira, najpe je to učinio individualno, a onda je i igrao na treningu sa saigračima. Teško je očekivati da ga vidimo od prvog minuta protiv Ejbara, ali ta mogućnost ostaje otvorena.

Azar se povredio krajem novembra na meču sa Alavesom, nakon što je odigrao tri meča u nizu za Madriđane. Zbog druge povrede mišića je propustio pomenutih pet mečeva, pa bi već u nedelju mogao da bude jedna od glavnih opasnosti po gol našeg Marka Dmitrovića.

Primera, 19. kolo

Sreda

Barselona – Real Sosijedad 2:1 (2:1)

(Alba 31, De Jong 43 – Vilijan 27)

Primera, 14. kolo

Petak

21.00 Atletik Bilbao – Ueska

Subota

16.15 Barselona – Valensija

18.30 Levante – Real Sosijedad

18.30 Osasuna – Viljareal

21.00 Sevilja – Valjadolid

Nedelja

14.00 Selta Vigo – Alaves

16.15 Granada – Betis

18.30 Kadiz – Hetafe

21.00 Ejbar – Real Madrid

 

Foto: Screenshot/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar