vitalij Bujalski, FK Dinamo Kijev
Vitalij Bujalski, FK Dinamo Kijev; Foto: Screenshot Youtube Sportdigital FUSSBALL

Širom planete se deli snimak kada navijači Fenerbahčea skandiraju "Vladimir Putin". Bilo je to neposredno nakon gola, a sada se čini da je skandiranje reakcija na provokaciju.

Nije to nikakvo opravdanje za veličanje predsednika Rusije u trenutku dok ova država ratuje sa Ukrajinom i dok ljudi ginu jer skandiranje zaista jeste sramno.

PROČITAJTE JOŠ

Pokušava UEFA godinama da se izbori sa mešanjem politike u sport, ali navijači ne zaziru od bilo kog načina da isprovociraju rivale.

Bujalski je postigao gol u 57. minutu revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i doveo je Dinamo iz Kijeva u prednost protiv Fenerbahčea.

Onda je usledilo horsko skandiranje „Vladimir Putin“, a taj sraman snimak videlo je već pet miliona ljudi. Bura se ne stišava ni dan nakon ove provokacije, a sada se pojavljuju snimci koji pokazuju zbog čega je publika tako reagovala.

Naravno, ne znači da je to trebalo uraditi kao reakciju na potez Vitalija Bujalskog. Bruka je ostala i sigurno će uslediti i reakcija krovnih organizacija.

Ovaj fudbaler je postigao gol, a onda je rukama pokazivao orla. Možda ovaa gestikulacija ne bi ni bila sporna, da nije u pitanju način da se prikaže simbol Bešiktaša, arhineprijatelja kluba iz Istanbula.

Pogledajte kako je izgledalo slavlje Bujalskog zbog kog je stadion u Istanbulu proključao.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare