Luka Jović Foto:LaPresse / ddp USA / Profimedia

Samo neka ovako nastavi

Fudbaler Fjorentine Luka Jović odlično je otvorio sezonu u novom klubu, pošto je na debiju u Seriji A zatresao mrežu protiv Kremonezea.

PROČITAJTE JOŠ:

Fjorentina je u nedelju pobedila na svom terenu Kremoneze 3:2, a Jović se upisao u strelce u 34. minutu. On je odigrao ceo meč za klub iz Firence.

„Srećan sam što sam uspeo da opravdam očekivanja i postignem gol na svojoj prvoj utakmici za Fjorentinu. Radio sam naporno u predsezoni i evo već je počelo da se vraća. Ovo je odličan početak u svakom smislu, kako za klub, tako i za mene. Dramatična završnica, mogli smo i ranije da rešimo pitanje pobednika, ali na kraju je najvažnije da smo prvenstvo počeli sa tri boda“, rekao je Jović novinarima posle meča.

On je istakao da veruje da se vraća u staru formu, bez obzira što je u dresu Real Madrida imao nekoliko teških i sušnih sezona.

„Polako idem ka svojoj staroj formi, a naravno da mi golovi i uspesi samo daju vetar u leđa da budem sve bolji i bolji. Potrudiću se da i u narednom periodu dam sve od sebe i da donesem što više radosti navijačima Fjorentine“, istakao je srpski napadač.

Oduševljen igrom Jovića bio je i trener „viole“ Vinćenco Italijano.

„Jović je bio izvanredan u prvom poluvremenu. Želeo sam da ga ostavim svih 90 minuta na terenu kako bi popravio kondiciju. Srećan sam zbog gola, odlično se razumeo sa saigračima. Mogao je da postigne još dva gola, ali u redu je. Videćemo hoće li igrati u četvrtak, imamo druge igrače koji su na 100 posto“, izjavio je Italijano, čiji tim igra u Ligi konferencije sa Tventeom u četvrtak.

Luka Jović Foto:EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Trener Fjorentine kratko je prokomentarisao meč sa Kremonezeom i dramatičnu pobedu svog tima.

„U prvom poluvremenu smo bili savršeni, osim kod gola koji smo primili. Prve utakmice su uvek posebno nezgodne. Naravno da smo bili srećni posle pobede u samoj završnici, ta vrsta pobede uvek daje vetar u leđa“.

Nikola Milenković je odigrao ceo meč za Fiorentinu, dok su Matija Nastasić i Aleksa Terzić bili na klupi za rezervne fudbalere.

Utakmicu sa tribina su posmatrali selektor Srbije Dragan Stojković i njegov pomoćnik Bratislav Živković. Stojković i Živković su posle meča bili na večeri sa Jovićem, Milenkovićem, Nastasićem i Terzićem.

U drugom kolu Fjorentina gostuje Empoliju, ali je sada fokus na utakmici sa Tventeom.

BONUS VIDEO Ovacije za Mitrovića, Sergeja i Piksija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar