Fudbaleri TSC ugostili su FCSB, nekadašnju Steauu, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i eliminisani su posle najluđe utakmice ove sezone. Rezultat posle 90 minuta bio je neverovatnih 4:4, posle prvog produžetka 5:5, a u drugom 6:6 i penali (5:4) su poslali bivšeg evropskog prvaka dalje.

Kakav šou u Senti… Najluđa utakmica igrala se na severu Srbije, a glavni akteri bili su TSC i FCSB. Potpuna ludnica, produžetak i penali posle nestvarnih 6:6 – dajte nam šećera i vode!

PROČITAJTE JOŠ

Čudesni meč iz Sente do kraja mogli ste da pratite uz Nova.rs. Posle svega, veliko bravo za momke iz Bačke Topole, dalje je otišao bivši prvak Evrope.

Sjajnoj ekipi Zoltana Saboa nedostajalo je sreće i iskustva, i pored toga što su ostali sa dva igrača manje u meču sa 12 golova. Ljubitelji fudbal videli su istinski spektakl i, nažalost, srpsku tragediju na penal ruletu. Apsolutno ne bi bilo nezasluženo i da je bilo drugačije.

Onih 3:3 do sudijske nadoknade deluju tako bezazleno naspram svega. Upravo u nadoknadi su gosti iz Bukurešta došli nadomak prolaza, ali je kapiten Tomanović odveo čudesnu bitku u produžetke. A, tamo, novi šou…

Opet je bivša Steaua povela, pa je TSC poravnao, da bi tri minuta pre kraja drugog produžetka opet Tomanović zatresao mrežu za neverovatnih 6:6 i penale. Sa bele tačke jedan promašaj skupo je plaćen, od petorice izvođača samo je Banjcu golman Dukan odbranio penal i FCSB je prošao dalje.

4:5 Man pogađa! Kraj za TSC, prošao FCSB!

4:4 Đurić precizan!

3:4 Petre za vođstvo FCSB

3:3 Antonić siguran

2:3 Panciru pogađa

2:2 Banjcu brani penal Dukan!

2:2 Perjanu pogađa

2:1 Zec precizan!

1:1 Morucan pogađa!

1:0 Tomanović siguran!

Vodio je TSC 2:0 pogocima Milićevića i Duronjića već do 15. minuta, a desetkovani gosti iz Bukurešta, koji su stigli sa samo 14 igrača, smanjili su zaostatak golom Komana, da bi domaćin ostao sa igračem manje pred kraj poluvremena usled isključenja Ponjevića.

U nastavku nova ludnica… Srpski superligaš je posle 2:2 opet poveo golom Nenada Lukića, ali je u 63. minutu Man iz penala poravnao na 3:3.

Kada se činilo da se bliže produžeci, to se i dogodilo, ali uz još po jedan pogodak na obe strane.

Nekadašnja Steaua povela je u trećem minutu nadoknade preko Iona, i činilo se da su lađe TSC i definitivno potonule, ali…

Igrao se 90+4. minut kada je kapiten Tomanović sjajnom reakcijom prihvatio loptu i iz okreta zatresao mrežu za neverovatnih 4:4. U prvom produžetku velika šansa za TSC, napadač Silađi je imao zicer, gađao je gornji desni ugao odakle je golman Dukan skrenuo loptu u korner.

I onda se sve promenilo za samo minut! Silađi je dobio direktan crveni karton zbog neopreznog faula sa leđa, posle čega je Ion zatresao mrežu za 4:5. Činilo se da je kraj, ali sa TSC i sa devetoricom se nikad ne zna.

Kakav gol Janka Tumbasevića, čudo, senzacija, ukupno 10 golova u Senti! Vezista srpskog kluba od stative je nekako poslao loptu u gol rumunskog velikana za 5:5!

U drugom produžetku, novi pogodak za goste, jer domaćin sa devetoricom, odnosno dvojicom igrača manje, nije mogao da parira. Petre je u 108. minutu matirao golmana Filipovića za stvarno neverovatnih 5:6 u Senti. I, opet, nema kraja, već radost srpskog tima i 6:6 – šta je ovo!?

Banjac je prošao po levom krilu i centrirao na drugu stativu odakle je Tumbasević glavom krajnjim naporom zatresao mrežu u 117. minutu. Verujemo da dugo, dugo nismo gledali ovakvu utakmicu i idemo na penale.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, najvažniji rezultati 2. kola

Renova – Hajduk Split 0:1 (0:1)

Ararat – Fola Eš 4:3 (3:3, 1:1) – produžetak

Astana – Budućnost 0:1 (0:1)

KuPS – Slovan 5:4 posle penala (1:1, 0:0)

Lokomotiva Plovdiv – Totenhem 1:2 (0:0)

CSKA Sofija – BATE Borisov 2:0 (1:0)

Lokomotiva Tbilisi – Dinamo Moskva 2:1 (0:0)

Sfintul – Partizan 0:1 (0:0, 0:0)

Borac Banjaluka – Rio Ave 0:2 (0:0)

Šamrok – Milan 0:2 (0:1)

Standard Lijež – Bala 2:0 (2:0)

Mura – Arhus 3:0 (1:0)

TSC – FCSB 4:5 penalima, (6:6, 4:4)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare