Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Lois Dioni je stigao u Crvenu zvezdu kao igrač koji je trebalo da reši pitanje napadača, bar do polusezone, a sve se pretvorilo u jednu veliku glavobolju kako za klub, tako i za Francuza.

Žalio se ovih dana napadač Zvezde da ga svaki dan boli glava zbog čega trenira slabijim intenzitetom, ali je i laiku jasno da se iza svega krije druga vrsta problema.

Od trenutka kada je stigao, svima je je bilo jasno da Dioni nije igrač koji će da donese Zvezdi bilo kakav kvalitet. Povremeni bljeskovi su davali nadu da bi mogao nekako da doprinese ekipi, ali je u jednom trenutku postalo jasno da je još jedan u nizu promašaja najtrofejnijeg srpskog kluba.

Od letošnjeg dolaska u Beograd, Dioni je na 17 mečeva postigao tek tri gola uz tri asistencije. Mnogo je efikasniji bio u promašivanju šansi, a malo toga je doprineo i u igri bez lopte da bi opravdao svoj boravak na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

U početku je dobijao priliku zbog problema sa Milanom Pavkovim koji nije bio dovoljno spreman, a mladi Nikola Krstović nije opravdao očekivanja.

Zvezda je očajnički tražila napadača, ali od Dionija nije dobila gotovo ništa. Teret golova su mahom preuzeli Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, a pomagao je i ostatak ekipe.

Veliko je pitanje zašto je uopšte i doveden, kada ni u dosadašnjem toku karijere nije važio za rasnog strelca, a igrao je i u mnogo nižim ligama.

Crveno-beli bi po slovu ugovora za njegovih godinu dana pozajmice trebalo da plate 410.000 evra što ga verovatno čini jednim od plaćenijih u ekipi, što dodatno ističe problem.

Jasno je da su u upravi Crvene zvezde posle neuspešnih pregovora da se Ohi Omoižuanfo, napadač koji briljira u Moldeu, dovede tokom prošlog leta umesto prvobitno dogovorenog prelaska u predstojećem zimskom prelaznom roku, možda i panično posegnuli za rešenjem u špicu.

Luis Dioni; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Međutim, Dioni je poslednju ozbiljnu sezonu odigrao pre četiri godine kada je u dresu Dižona postigao 11 golova u najjačem rangu francuskog fudbala. Od tada se njegov učinak može svesti na nivo statističke greške.

Njegov doprinos Crvenoj zvezdi bio je takav da bi rezultati ekipe Dejana Stankovića bili isti i da Dioni nije bio na raspolaganju.

Kada je prokockao sve prilike koje mu je trener crveno-belih dao i kada je pao na marginu rotacije, usledila je još jedna loša strana francuskog napadača.

Počeo je da izostaje sa treninga pod izgovorom stalnih glavobolja koje bi se naprasno pojavile svaki put kada bi trebalo da se ozbiljno radi.

Umesto da direktno krši klupsku disciplinu, Francuz je pronašao način da izbegne kažnjavanje, tako što će pronaći izgovor u bolovima, koji nisu fizički opipljivi. Dok se povrede fizičke prirode lako dijagnostifikuju, ovde je sve ostalo na rečima igrača.

Međutim, jasno je ko dan da je Francuz nezadovoljan ulogom u ekipi, narodski rečeno, počeo da hvata „krivine“.

Crvena zvezda se tako našla u nezgodnoj situaciji. U sastavu ima igrača kojeg debelo plaća, dok sa druge strane od njega nema nikakvu korist.

Ostaje pitanje da li je moguće naći model za raskid saradnje na polusezoni jer će dolazak Ohi Omoižuanfoa iz Moldea dodatno skloniti iz svake kombinacije francuskog špica.

Mada, posle ovakvog odnosa prema klubu i prikazanog kvaliteta na terenu, on je svoje šanse u Zvezdi već prokockao.

BONUS VIDEO Najbolji golovi Bundeslige u novembru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar