Nejmar i Mbape, zvezde PSŽ, samo jedan od njih vredi više nego ceo tim Atalante
Foto: EPA-EFE/David Ramos

Lisabon je spreman za završnicu Lige šampiona i prvi meč u četvrtfinalu (21 sat) mogao bi da bude veoma zanimljiv, jer donosi sudar dva fudbalska sveta - Atalante i Pari Sen Žermena.

Borbe za zvanje evropskog klupskog šampiona za sezonu 2019/2020 počinju ovog četvrtka, u formi izolovanog „balona“ nalik onom u NBA, a sve zbog pandemije koronavirusa.

Može li Atalanta do senzacije?

Atalanta je ove sezone očarala Evropu, a večeras (21.00) u četvrtfinalu Lige šampiona u Lisabonu probaće da napravi još jednu senzaciju i eliminiše PSŽ. Biće to vrlo težak zadatak, pa je shodno tome kec 3,80, a dvojka 1,95. Opklada GG3+ nosi kvotu 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atalanta – PSŽ.

Portugal je izabran za najboljeg domaćina i večeras do ponoći na Benfikinom stadionu „Luž“ biće poznat prvi polufinalista – Atalanta ili PSŽ. Udariće napanjene duše Bergama na arapske milijarde.

Italija je bila jedna od zemalja koja je najviše pogođena koronom, u Bergramu kao epicentru pandemije viđene su bolne scene, a pariski „sveci“ odavno su okupljeni kako bi osvojili „ušati“ pehar.

Snimci konvoja vojnih kamiona koji odvoze kovčege sa telima preminulih, jer je krematorijum u Bergamu bio pretrpan, obišli su planetu. I, niko tada nije mislio na fudbal, ali…
Čudesna je igra taj fudbal, pa je Atalanta igrala čudesno od nastavka sezone, atipično za italijanske ekipe, vrativši osmeh navijačima u teškim trenucima, dok je PSŽ već duže van takmičarskog ritma.

PROČITAJTE JOŠ

Atalanta je obezbedila učešće u Ligi šampiona i za narednu sezonu, drugu godinu zaredom, pošto je zauzela treće mesto u Seriji A, uz klupski rekord sa 78 bodova.

„Bili smo jedan od gradova koje je virus najviše pogodio i igrači su sve to iskusili. Zaista se čini kao da igraju s gnevom u očima i bolom u srcu. Ne možete da ne budete ponosni na ovakvu ekipu“, ispričao je navijač Atalante Franc Barsela, vlasnik kafića koji je mesto okupljanja kraj stadiona.

Fudbaleri Atalante u Lisabonu; Foto: EPA-EFE/David Ramos

Navijači „Boginje“ veruju u čudo. Prvi put su zaigrali u elitnom društvu i našli su se među osam najboljih, iako roviti Kilijan Mbape (biće na klupi verovatno) vredi više nego svi igrači tima iz Bergama, a Nejmar ima godišnju platu 36 miliona evra – koliko za isti period zarade svi fudbaleri Atalante zajedno, izračunala je „Gazeta delo Sport“. Vrednost PSŽ procenjena je na 800 miliona evra, mnogo je ulaganja u francuski tim, malo uspeha, jer domaći trofeji nisu dovoljni…

Čar fudbala i jeste u tome da ne pobeđuju uvek favorit i novac. Nekada srce odnese prevagu i veliko srce ekipe Đan Pjera Gasperinija, koje snažno kuca svih 90 minuta na terenu, moglo bi da „otkuca“ novu fudbalsku bajku.

Tokom turnira u Lisabonu neće biti popuštanja mera, niti izuzetaka. Utakmice će se igrati bez publike, a svi klubovi će morati da se testiraju kako pred polazak tako i pred sam meč.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale

Sreda:

Atalanta – PSŽ 21

Četvrtak:

Lajpcig – Atletiko Madrid 21

Petak:

Barselona – Bajern 21

Subota:

Mančester siti – Lion 21

*Polufinale 18. i 19. avgust

**Finale 23. avgust

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar