Foto: EPA-EFE/Manuel Lorenzo

U prvom susretu 29. kola La Lige fudbaleri Levantea i Sevilje su odigrali nerešeno, 1:1 (0:0).

Bio je to susret u kojem su gosti bili nadomak pobede, ali nisu izdržali u finišu, pošto su tri minuta pre kraja regularnog toga, primili izjednačujući gol.

Sevilja je povela u 46. minutu golom De Jonga. Dugim pasom pronađen je El Hadadi u polovini Levantea, sjajano je utrčao po levoj strani, centrirao je pred gol gde je na pravom mestu bio Luk de Jong i tako je Sevilja povela.

U 87. minutu, posle prodora domaćina po desnoj strani, golman Tomaš Vaclik je odbio loptu u petercu, ali samo do Dijega Karlosa od kog se lopta odbila u gol i tako je Levante izjednačio.

Svih 90 minuta u dresu Sevilje odigrao je srpski internacionalac Nemanja Gudelj koji je na ovom meču imao fantastičnu statistiku.

Reč je o tačnim dodavanjima, a zapanjujuće je da je Gudelj svih 57 pasova uspeo da realizuje. To je rekord ove sezone u La Ligi.

Što se tiče Sevilje, ona je ovim remijem ostala na trećoj poziciji i sve je bliža plasmanu u Ligu šampiona, ali neće biti opuštanja jer se za isto bore i Sosijedad, Atletiko Madrid i Hetafe.

La liga, 29. kolo

Ponedeljak

Levante – Sevilja 1:1 (0:0)

(D. Karlos 87ag – De Jong 46)

22.00 Betis – Granada

Utorak

19.30 Hetafe – Espanjol

19.30 Viljareal – Majorka

22.00 Barselona – Leganes

Sreda

19.30 Eibar – Atletik (B)

19.30 Valjadolid – Selta

22.00 Osasuna – Atletiko (M)

Četvrtak

19.30 Alaves – Sosijedad

20.30 Real Madrid – Valensija

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar