Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski proglašen je  za najboljeg igrača godine u izboru FIFA.

PROČITAJTE JOŠ

Godišnja ceremonija dodele nagrada Fifa ove godine je, zbog pandemije koronavirusa, održana virtuelno iz sedišta FIFA u Cirihu.

Iako je ceremonija bila virtuelna, predsednik Đani Infantino otišao je u Minhen da Levandovskom lično uruči trofej.

Levandovski je za najboljeg, u izboru selektora i kapitena reprezentacija, novinara i navijača, proglašen u konkurenciji fudbalera Barselone Lionela Mesija i Kristijana Ronalda iz Juventusa.

Poljski fudbaler je prošle sezone postigao 55 golova i pomogao je Bajernu da osvoji Ligu šampiona, titulu u Bundesligi, Kup Nemačke i Super kup Evrope.

On je uspeo da postane prvi igrač od Luke Modrića 2018. godine, koji je osvojio prestižan trofej a da to nisu Ronaldo ili Mesi, čija dominacija traje od 2008. godine.

„Osećam se fantastično. Ponosan sam i srećan, ovo je sjajan dan za mene, ali i za moj klub i saigrače. Ova nagrada pripada i mojim saigračima, treneru, Bajernu generalno. Neverovatan je osećaj, puno je emocija“, rekao je Levandovski.

Nagradu za najboljeg trenera, drugu godinu zaredom dobio je menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

„Šokiran sam. Sedeo sam ovde sa svojim igračima i pomislio da neću ponovo dobiti nagradu jer sam je osvojio prošle godine… Hvala vam puno. Vau“, rekao je Klop nakon što je Arsen Venger pročitao njegovo ime.

Nagradu za najbolju fudbalerku dobila je Lusi Bronz iz Mančester sitija, u konkurenciji Vendi Rendar iz Liona i Pernile Harder iz Volfsburga.

Priznanje za najboljeg golmana otišlo je u ruke čuvaru mreže Bajerna Manuelu Nojeru u konkurenciji Alisona Bekera iz Liverpula i golmana Atletiko Madrida Jana Oblaka.

„Ovo je jedna od najboljih godina u mojoj karijeri. Neverovatno je šta smo uradili u 2020. Veoma smo srećni“, rekao je Levandovski.

Nagrada za najboljeg golmana u ženskoj konkurenciji pripala je Sari Buadi iz Liona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar