Lorenzo Insigne, Ivan Perišić, Antonio Rudiger Foto:insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia/ Christian Santi / Alamy / Alamy / Profimedia/EPA-EFE/VICKIE FLORES

Vrhunska imena promenila sredinu, a da za njih nije izdvojen ni cent za transfere.

Tek što je završena fudbalska klupsa sezona, već se krenulo sa realizacijom transfera za sledeću koja će biti specigfičnija od svih do sada.

PROČITAJTE JOŠ...

Takmičenja če krenuti ranije, a sezona če biti prekinuta u novembru i decembru zbog Svetskog prvensta u Kataru.

Klubovi zbog toga žele da što re kompletiraju svoje rostere i ovae sve trnasfere, a pojedini vleikani su uspeli da na fudbalskoj pijaci prođu bez davanja para na transfere.

Nekolicina vrhunskih imena, promeniće ovog leta sredinu jednom kada prelazni rok bude počeo.

Najveću vrednost na listi igrača koji su bez obeštećenja promenili sredinu prema podacima sa Transfermarkta ima Antonio Ridiger.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sjajni štoper bio je stub odbrane Čelsija prethodnih sezona, ali nije uspeo da se dogovori sa klubom oko novog ugovora pa će karijeru nastaviiti u redovima prvaka Evrope Real Madrida.

Njegova vrednost je prema pomenutom sajtu 35 miliona evra.

Još jedan sjajan defanzivac promeniće tim bez obeštećenja. Reprezentativac Nemačke Niklas Zilr, još u januaru je dogovorio prelazak iz Bajerna u Borusiju Dortmund.

Nije Zile briljirao u redovima minhenskog giganta, ali je prava retkost da igrači iz Bajerna idu u Dortmund, jer smo navikli na obrnut scenario. Njegova vrednsot je takođe procenjena na 35 miliona evra

Olimpik Marselj će u narednu sezonu ući kraći za Bubakara Kamaru, talentovani ofanzivni vezista bio je nezamenljiv šraf u prvenstvu, ali će od naredne sezone biti uzdanica Stivena Džerarda u Aston Vilii, a procenjuje se na 25 miliona evra.

Posle mnogo godina u kojima je bio jedan od zaštitnih simbola Napolija, Lorenco Insinje je odlučio da promeni sredinu i ode preko okeana Omaleno krilo italijanske reprezentacije, koje vredi 25 miliona evra, igraće u američkoj MLS ligi u sresu Toronta.

Lorenco Insinje; Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Samo milion manje od pomenutog dvojca vredi nemački reprezentativac Matijas Ginter. Polivalnetni fudbaler koji je igrao od beka, preko štopera do zadnjeg veznog će nakon boravka u Borusiju Menhengladbah preći u redove Hofenhajma.

Bajern je možda ostao bez Sulea, ali se zato okomio na fudbalere Ajaksa. Dok će za dovođenje Gravenberha morati da izdvoje priličnu svotu novca, iz redova giganta iz Amsterdama bez obeštećnja dolazi 24-ogodišnji Marokanac Nusair Mazraui. Desni bek prema procenama vredi 20 miliona evra.

Zvanični osvajač Lige Evrope Ajntraht iz Frankfurta doveo je mladog napadača Nanta Nigerijca Koloa Muanija kako bi pojačao redove za naztup u Ligi šampiona. Muani čija je vrednost 16 miliona evra postigao je prethodne sezone 13 golova uz sedam asistencija us vim takmičenjima u kojima je igrao.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Jedno od najzvučnijih imena koje je promenilo sredinu ovog leta bez obeštećenja jeste ivan Perišić. Reprezentativac Hrvatske je posle dugih pregovora sa dosadašnjim klubom Interom, ipak odlučio da pređe u Premijer ligu i postane deo Konteove mašinerije u Totenhemu koja će igrati i Ligu šampiona. Iako u godina, njegova vrednost je 10 miliona evra, mada na terenu svojim igrama daleko nadilazi pomenutu cifru.

BONUS VIDEO Zviždanje Norvežanima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram