Kristijano Ronaldoi Lajnol Mesi, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi
Kristijano Ronaldoi Lajnol Mesi Foto: EPA-EFE/PETER POWELL/Julien Mattia / Zuma Press / Profimedia

Dve fudbalske bombe odjeknule su ovog leta planetom. Dvojica najboljih fudbalera u 21. veku u istom prelaznom roku promenili su klubove i izazvali potrese kakvi se ne pamte u fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Leo Mesi je po prvi put u karijeri promenio sredinu i dres Barselone zamenio dresom nekog drugog kluba. Argentinac se preselio u Pariz i postao deo „drim tima“ PSŽ-a.

Sa druge strane, njegov najveći rival tokom karijere Kristijano Ronaldo, ponovo je promenio sredinu i ovoga puta se vratio u Mančester junajted u kojem je stekao planetarnu popularnost.

Njihovi novi počeci potpuno se razlikuju.

Ronaldo briljira u Engleskoj dok se Mesi muči u Francuskoj.

Argentinac je početkom avgusta posle sage oko njegovog potencijalnog ostanka u Barseloni ipak stigao u Parizu posle čega je počela druga saga. Euforija zbog njegovog dolaska se pretvorila u frustraciju oko isčekivanja njegovog debija.

Čekalo se skoro 20 dana na debi, kada je krajem avgusta ušao sredinom drugog poluvremena na gostovanju Brestu. Nije bilo puno toga da se vodi u tih dvadesetak minuta, a glavna priča je bila oduševljenje navijača i igrača koji su želeli da se slikaju sa njim, a ne Mesijeva igra.

Usledila je i reprezentativna pauza, posle koje je Mesi propustio još neke mečeve zbog nedovoljne spremnosti, a onda je po prvi put i počeo u startnoj postavi u Ligi šampiona na gostovanju Brižu.

Svi su konačno dočekali da vide trio Mesi – Nejmar – Mbape, a videli su prilično impotentnu ekipu uz lošu partiju Argentinca.

Treči meč bio je još gori. Mesi je ponovo počeo, a trener PSŽ-a je odlučio da ga iz igre izvede u 76. minutu što je razbesnelo igrača koji je pokazao veliko nezadovoljstvo. To je uzburkalo javnost i dovelo do toga da se postavilo pitanje Poketinovog ostanka u klubu.

Mesi još nije skupio ni 200 minuta u dresu novog kluba, a gol nije ni na vidiku. U međuvremenu je preskočio još jedan meč u prvenstvu, a frustracija polako raste.

Sa druge strane, Ronaldo blista u dresu Junajteda.

Portuglacu situaciju olakšava činjenica da poznaje sredinu i klub u koji je došao i da novi početak nije stran za njega kao što je to verovatno slučaj sa Mesijem koji još od dečačkih dana igra za Barselonu.

U ovim fazama njihove karijere, značajan faktor je i to što je Ronaldo savršeno fizički spreman i u svakom trenutku može da pruži maksimum.

Portugalac je već na debiju protiv Njukasla postigao dva gola, a seriju je nastavio i u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa i u drugom meču prvenstva protiv Vest Hema.

Iako je njegov transfer došao posle Mesijevog, Ronaldo je prošao pripreme sa Juventusom sa kojim je odigrao i jedan prvenstveni meč.

Ronaldo je tako u tri zvanične utakmice u Junajtedu postigao četiri gola, a odigrao je  već 262 minuta.

Iako igra neuporedivo jaču ligu i u ekipi koja ima manje talenta od PSŽ-a, Ronaldov start je impresivan.

Sa druge strane, Mesi deluje potpuno izgubljeno i uprkos svim problemima sa kojima se suočava, ne liči nimalo na sebe i na igrača koji je godinama oduševljavao planetu.

Vremena ima i više nego dovoljno da se adaptira, ali je problem što su svi nestrpljivi da vide magiju.

BONUS VIDEO Intervju sa Ivanom Gudeljom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare