Foto: EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Bivši italijanski fudbaler Danijele de Rosi potpisao je sa Fudbalskim savezom Italije ugovor prema kojem će postati deo stručnog štaba reprezentacije te zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

De Rosi će svoju trenersku karijeru početi narednog vikenda, kada je zakazano okupljanje reprezentacije u italijanskom mestu Kovercijanu.

„Ponosan sam što sam započeo ovu novu karijeru sa nacionalnim timom i zahvaljujem predsedniku saveza i selektoru Manćiniju na poverenju i na prilici. Biće emotivno vratiti se u Kovercijano, što za mene znači povratak kući i ponovni susret sa toliko bivših saigrača i prijatelja, kako u stručnom štabu tako i u ekipi, i jedva čekam da počnem“, rekao je 37-godišnji De Rosi.

De Rosi je za Italiju odigrao 117 utakmica, a 2006. godine sa reprezentacijom je osvojio titulu Svetskog prvaka.

„Radiću sa entuzijazmom, znajući da sam tek na početku i da moram još toliko toga da naučim, ali nadam se da ću moći i pružiti pomoć selekciji“, dodao je on.

Veći deo fudbalske karijere proveo je u Romi, za koju je igrao od 2001. do 2019. godine, da bi karijeru završio prošle godine u argentinskom timu Boka Juniors.

De Rosi će na trenerskom mestu ostati i nakon Evropskog prvenstva, koje se završava u julu ove godine.

„Veoma sam zadovoljan što se Danijele pridružio našoj ekipi, siguran sam da će momcima moći da da važan doprinos i nadam se da će mu ovo prvo iskustvo biti korisno u budućnosti“, rekao je selektor italijanske reprezentacije Roberto Manćini.

Fudbaleri Italije prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igraju protiv Severne Irske na svom terenu 25. marta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar