Lazar Samardžić (levo), Foto: PA-EFE/GABRIELE MENIS

Još uvek se nije odlučio za koju će seniorsku reprezentaciju nastupati

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić još jednom se oglasio povodom navoda selektora Dragana Stojkovića Piksija da će nastupati za reprezentaciju Srbije u seniorskoj kategoriji.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbalski savez Srbije već neko vreme radi na tome da ubedi Samardžića da jednoga dana obuče dres naše reprezentacije, ali izgleda fudbaler trenutno ima drugačije planove.

Samardžić je poručio da se nada da će igrati na Evropskom prvenstvu selekcija do 21 godine koje će se od 21. juna do 8. jula 2023. godine održati u Rumuniji i Gruziji.

„Naravno da se nadam da ću biti na EP 2023. godine. Raduje me svaki nastup za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa U21 trenerom Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ako ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 selekcijom da bi treneri još mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv i zatim pozvan u U21 tim“, izjavio je Samardžić za “Spoks“.

Dodao je i da nije previše razmišljao o Srbiji, te da je pre svega fkusiran na Nemačku.

„Jedva da sam se time bavio. Znam da ima interesovanja, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku. Ponosan sam što igram za nemački tim, ali naravno i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin“, istakao je Samardžić.

Lazar je rođen u Berlinu, prošao je sve mlađe selekcije Nemačke, a pre Udinezea igrao je za Hertu i Lajpcig.

Selektor Piksi je nedavno istakao kako je razgovarao sa Saamardžićem i da nema dilemu za koju će se reprezentaciju odlučiti.

„Imali smo jedan telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio namere i želje, a koliko sam primetio nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu u martu sledeće godine, ako bude nastavio da igra dobro, bude na spisku i debituje za Srbiju. To je ono što smo uradili sa naše strane“, rekao je Stojković.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare