Foto: EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Mladi talenat još uvek nije siguran za koju će reprezentaciju nastupati

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je da je pričao sa Lazarom Samardžićem, i da mladi fudbaler Udinezea želi da igra za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, mladi vezista još uvek nije siguran da će zaigrati za Srbiju, jer postoji opcija da nastupa i za Nemačku.

„Čuo sam i pročitao mnogo vesti i ispratio diskusije o mojoj reprezentativnoj budućnosti. Moja porodica i ja se osećamo veoma počastvovani i ponosni! Ja sam (i dalje) mlad igrač, ali sa jasnim ciljevima! Čvrsto stojim sa obe noge na zemlji, naporno radim, fokusiran sam i odlučan. Veoma sam srećan startom ove sezone. Kao tim smo ostvarili sjajne rezultate i dobro smo pozicionirani. Ostvarili smo i veliku pobedu nad Interom, a ja sam igrao i dao svoj doprinos. Zato je moj apsolutni fokus u ovom momentu na timovima čiji sam član i i da u njima povećam minutažu. Želim da se razvijem u apsolutnog startera i sve ostalo za mene nije trenutno prioritet. Ako ostvarim ciljeve i dositgnuća koja sam sebi zacrtao, onda ću zaslužiti da budem nominovan za neke buduće zadatke. I tek onda mogu i moram da donesem odluku za koju ću biti spreman“, napisao je Samardžić na Instagram profilu.

Samo dan pre Samardžićevog oglašavanja Piksi je izjavio da će mladi vezista biti deo reprezentacije i to veoma uskoro.

„Što se tiče Samardžića iz Udinezea, naravno da sam bio u Milanu, ne da bih gledao Krunića, već Samardžića. Imali smo telefonski razgovor, gde sam mu objasnio koje su namere i želje, ali u razgovoru sam primetio da nije bilo dileme da će igrati za Srbiju ili Nemačku. Dogovor je da u sledećem ciklusu, ako bude nastavio da igra dobro, da tada bude na spisku da debituje za Srbiju, to je nešto sa naše strane što je trebalo da uradimo, na njima je da izaberu, jednu ili drugu stranu. To su igrači sa srpskim imenima i prezimenima, tu nemam dilemu“, rekao je Piksi.

BONUS VIDEO Konferencija za novinare Dragana Stojkovića pred dva meča u Ligi nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar