Foto: REUTERS/Gustau Nacarino/Guliver

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta objavio je da će se kandidovati na klupskim predsedničkim izborima, a želja mu je da u klub vrati Pepa Gvardiolu.

Izbori za predsednika Barselone zakazani su za 2021. godinu, a Laporta, koji je bio na čelu kluba od 2003. do 2010. rekao je da je njegova prva želja povratak na klupu Gvardiole.

Laportu je 2010. na mestu predsednika nasledio Sandro Roselj, posle kojeg je stigao Đozep Marija Bartomeu.

Sadašnji menadžer Mančester sitija je od 2008. do 2012. osvojio 14 trofeja sa katalonskim klubom.

Laporta je u izjavi za televiziju „TV3“ rekao da je njegov san da se vrati na predsedničku funkciju.

„Jako bih voleo da se Gvardiola vrati, ali on je sada u Sitiju i odluka je na njemu. On je sinonim uspeha Barselone i mnogi u Kataloniji bi voleli da se on vrati na klupu Barselone. U pravo vreme ću razgovarati sa osobom za koju mislim da bi trebalo da bude trener Barselone“, rekao je Laporta.

PROČITAJTE JOŠ:

Pep je sa klubom osvojio dva pehara Lige šampiona i tri titule u La Ligi, a prethodno je vodio B tim.

Prethodnih dana govorilo se da je jedan od kandidata za novog trenera i bivši vezista, Ćavi Ernandez, koji je trener ekipe Al-Sad u Kataru.

Laporta ističe da je Ćavi, svakako, jedno od imena koje treba uzeti u obzir.

„Ćavi je već trener, živi za fudbal i on je taj koji mora da odluči šta je najbolje za njega. U 2021. godini ćemo imati još igrača koji su bili njegove timske kolege, mora da razmisli da li je spreman da vodi bivpe kolege, što nije lako“, zaključio je Laporta.

Mandat sadašnjeg predsednika Đozepa Marije Bartomeua završava se 2021. godine, a pre Laporte, kandidaturu je jedino najavio Viktor Font.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar