Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup Srbije pobedom u dramatičnom finalu nad Partizanom posle boljeg izvođenja penala - 4:2, ukupno 6:4 (bilo je 2:2 posle 120 minuta) na stadionu "Čair" u Nišu.

Beležio je Nenad Lalatović sjajne rezultate na jugu Srbije, na klupi Radničkog, pa mu se povratak u drugoj ulozi pozlatio.

Prošlog leta započeo je drugi mandat na klupi Vojvodine i godinu dana kasnije raduje se prvom trofeju u trenerskoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

„Naravno da bih voleo da kao trener osvojim trofej, zaslužio sam ga posle svega što sam uradio u srpskom fudbalu“, rekao je Lalatović uoči finala i konačno sanja na javi.

Temperamentni stručnjak odlično je pripremio utakmicu i nadmudrio Sava Miloševića, koga je ovaj put izdala odbrana. Previše promaje bilo je u bedemu ispred kapitena Vladimira Stojkovića, što su „lale“ znale surovo da kazne.

Dva velika kiksa odbrane i pogoci Miljan Vukadinović i Petar Bojić bili su dovoljni za veliko slavlje u Novom Sadu, sa namerom da prekinu četvorogodišnja dominacija crno-belih u najmasovnijem takmičenju. U oba slučaja kiksnuo je Strahinja Pavlović, ali ne samo on, dok je Filip Stevanović u finišu doneo nadu, a pomenuti štoper od tragičara izrastao u privremenog junaka u poslednjim trenucima nadoknade.

Uvertira je bila u znaku formalno gostujućeg tima. Mnogi čelnici Partizana stigli su u Niš bez maski, čime nisu poštovali zdravstvene preporuke, dok su se uoči finala setili preminulog Miljana Mrdakovića.

Na terenu je branilac trofeja bio bez velikih šansi u prvom delu, tokom kojeg je pad koncentracije u defanzivi Partizana rezultirao promenom na semaforu.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sve se odigralo u 37. minutu… Uporni Mrkaić oduzeo je loptu Strahinji Pavloviću u kaznenom prostoru i dodao do Bojića koji je nadmudrio Šćekića dodavanjem kroz peterac na drugu stativu do Vukadinovića, a on je umakao uspavanom Miletiću i nije mu bilo teško da zatrese mrežu.

Drugo poluvreme i druga greška inače sjajnog mladog štopera Monaka na pozajmici u Humskoj. Sada ga je Petar Bojić predriblao na desnoj strani, ušao u sredinu i matirao Stojkovića za 2:0.

Činilo se velikih 2:0, ne i za igrače Partizana koji su se čudesno vratili.

Birbras Natho je bio „zaključan“, samim tim je i igra crno-belih bila ukočena. Po zlu je krenulo i nakon pola sata od početka jer je Lazar Marković zbog povrede morao van terena… Nikako da uhvati pristojan ritam nekada veliki talenat.

Ušao je Filip Stevanović, na poluvremenu je Milošević na teren poslao i Sumu umesto Šćekića, odnosno Vitasa umesto Ostojića, kako bi nešto promenio. Ništa nije vredelo… Kad je i bilo šansi, nije bilo sreće.

Golman Rockov je skinuo zicer Sadiku, dok je Vitasa zaustavila stativa, pa se Nenad Lalatović spremao za toliko čekanu proslavu prvog trofeja u trenerskoj karijeri. Imao je jednu ruku na peharu, ali su mu je skinuli biseri srpskog fudbala.

Mladi Filip Stevanović je spretnom reakcijom na dodavanje Sadika prepolovio zaostatak dok je Pavlović u šestom, poslednjem minutu nadoknade uhvatio spektakularne makazice za produžetke.

Kao da su i jedni i drugi jedva čekali da prođe dodatnih pola sata i da penali odluče osvajača Kupa!

Šutiralo se ispred tribine sa navijačima crno-belih i Natho je prvi pogodio, uzvratio je Stojković istom merom – 1:1, ukupno 3:3.

Drugu seriju otvorio je Vitas promašajem preko gola, dok je Gemović hladnokrvno plasirao loptu po sredini – 2:1.

Na startu treće Filip Stevanović je zakucao loptu u gornji levi ugao, a Devetak pogodio pod prečku za novu prednost Vojvodine – 3:2, ukupno 5:4.

I Zdjelar je poput Vitasa prebacio gol i pogodio prečku sa gornje strane, pa je u četvrtoj seriji tačku na finale stavio Stefan Đorđević – 4:2, ukupno 6:4. Emotivni Nenad Lalatović slavi prvi trenerski trofej!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

FINALE KUPA SRBIJE

Vojvodina – Partizan 2:2 (1:0), posle penala 4:2

Stadion: „Čair“ u Nišu. Sudija: Danilo Grujić.

Strelac: Vukadinović u 38. i Bojić u 57. za Vojvodinu, a Stevanović u 80. i S. Pavlović u 90+6. minutu za Partizan.

Vojvodina: Rockov – Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević – Stojković, Drinčić – Bojić (od 81. Stojsavljević), Čović (od 81. Zukić), Vukadinović (od 64. Gemović) – Mrkaić (od 55. Devetak).

Partizan: Stojković – Miletić, S. Pavlović, Ostojić (od 46. Vitas), Urošević – Šćekić (od 46. Suma, od 77 L. Pavlović), Zdjelar – Marković (od 33. F. Stevanović), Natho, Asano (od 72. Matić) – Sadik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare